DANAS SUNČANO I TOPLO: U ovim delovima Srbije očekuju se PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! Evo kakvo nas vreme čeka narednih dana
Foto: Petar Aleksić

do 27 stepeni

DANAS SUNČANO I TOPLO: U ovim delovima Srbije očekuju se PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! Evo kakvo nas vreme čeka narednih dana

Društvo -

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, a od sredine dana kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom mogući su uglavnom u brdsko-planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab promenljiv. Jutarnja temperatura od osam do 15, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni Celzijusa.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, ujutro na širem području moguća je lokalna pojava kratkotrajne magle. Vetar slab promenljiv. Jutarnja temperatura od 12 do 15, a najviša dnevna oko 27 stepeni Celzijusa.

Kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i smanjene radne sposobnosti.

Oprez zbog magle

"Tokom jutra po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije, i ponegde u Pomoravlјu magla koja će smanjivati vidlјivost na 100 do 400 metara", najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Žuti meteo alarm je zbog magle na snazi u Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

U sredu toplo sa dužim sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka. U popodnevnim časovima je moguća ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom na krajnjem severu i jugozapadu zemlje. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 9°C do 16°C, a maksimalna od 25°C do 28°C. Uveče suvo.

Tokom sedmice toplo sa sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka. U popodnevnim časovima je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Dnevne temperature u prvom delu sedmice oko ili malo iznad 25°C u većini krajeva, a u drugom delu sedmice malo ispod 25°C uz češću pojavu kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja