UPALJEN METEO ALARM ZBOG PLJUSKOVA I GRMLJAVINE: Biće i sunca i kiše, danas do 28 stepeni
Foto: Petar Aleksić

nestabilno

UPALJEN METEO ALARM ZBOG PLJUSKOVA I GRMLJAVINE: Biće i sunca i kiše, danas do 28 stepeni

Društvo -

U Srbiji će danas biti promenljivo i nestabilno vreme, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od osam do 16, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni. Vetar slab do umeren, severozapadni.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će biti promenljivo i nestabilno vreme, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura od 13 do 16, a najviša oko 25 stepeni.

Kao meteoropatske reakcije mogući su pospanost i glavobolja, a osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima savetovan je oprez.

Upaljen meteo alarm

Žuti meteo alarm danas je na snazi na celoj teritoriji Srbije zbog kiše i grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavljeno je na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U četvrtak na severu Srbije duži sunčani periodi, a u centralnim i južnim krajevima promenljivo oblačno sa kišom povremeno i mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 23°C do 26°C.

Uveče je moguća kiša i pljuskovi na jugu i istoku Srbije. Temperatura u 22h od 15°C do 18°C. U petak i za vikend sunčani periodi i dnevni razvoj oblaka. U popodnevnim časovima je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Dnevne temperature u neznatnom padu i biće oko ili malo ispod 25°C u subotu i nedelju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track