DECA IZ "RIBNIKARA" OD PONEDELJKA NASTAVU POHAĐAJU U DRUGOJ ŠKOLI! Oglasili se iz Saveta roditelja: "Pronaći će umirenje"
Foto: Nemanja Nikolić

DECA IZ "RIBNIKARA" OD PONEDELJKA NASTAVU POHAĐAJU U DRUGOJ ŠKOLI! Oglasili se iz Saveta roditelja: "Pronaći će umirenje"

Društvo -

Svi učenici OŠ Vladislav Ribnikar od ponedeljka 5.6. pohađaće nastavu u popodnevnoj smeni u OŠ Sveti Sava, saopšteno je danas roditeljima nakon sastanka u Predsedništvu.

Poruku koju su roditelji preneli prenosimo u celosti:

"Nakom sastanka u Predsedništvu sa relevantnim predstavnicima državnih institucija, zaključak je, da je izlazak iz krize koja nam se desila nakon tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar, kraj nastavne školske godine zaključno sa 05.06 Između ostalog usaglašeni su stavovi oko pravljenja memorijalnog centra u delu škole iz Kralja Milutina, što je pokrenula M.N. majka nastradale devojčice S.N. Izlazak iz krize i podeljenosti dece i roditelja će biti rešen tako što će sva deca sa svojim nastavnicima biti od ponedeljka 0506u OŠ Sveti Sava u popodnevnoj smeni. Smatramo da će tako deca pronaći umirenje i konačno biti svi zajedno. Uveravamo roditelje koji imaju bojazan oko uspeha svoje dece i samih ocena, da će i to biti rešeno na način da deca neće biti oštećena. Sve ostale informacije, dobićete u toku večeri nakon sednice Saveta roditelja na kome će prisustvovati i predstavnici Vlade. Bojana Nedeljković, zamenica predsednika Saveta roditelja"

Vračar, OŠ Vladislav Ribnikar, pucnjava u školi
foto: Petar Aleksić

Podsećanja radi, kako je Kurir ranije saznao, sastanak Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" s predstavnicima Vlade zakazan je za večeras, a na njemu bi trebalo roditelji da dobiju odgovore na zahteve kompletnog Saveta roditelja.

Savet roditelja prvobitno je izneo svojih sedam zahteva, a roditelji učenika VII/2 naknadno su uputili svoje zahteve Ministarstvu prosvete, među kojima je i suspenzija direktorke, pedagoga i psihologa ove škole.

Inače, prema rečima sagovornika Kurira, od sedam zahteva Saveta roditelja neki su već ispunjeni - glavni ulaz škole je zatvoren za učenike, koristi ga samo nastavno osoblje, dok deca koriste tzv. mali ulaz, a ispunjen je i zahtev da odeljenje VII/2 dobije tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi s decom bez učešća školskog psihologa radi obezbeđenja nepristrasnosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track