KURIR SAZNAJE: Dečak teško povređen u masakru u "Ribnikaru" danas poslat u Čikago na lečenje!
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

komplikacije

KURIR SAZNAJE: Dečak teško povređen u masakru u "Ribnikaru" danas poslat u Čikago na lečenje!

Društvo -

Dečak koji je teško ranjen u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" otputovao je danas u Čikago na dalje lečenje, saznaje Kurir.

- Učenik sedmog razreda koji je teško ranjen 3. maja u masakru u "Ribnikaru" danas je napustio Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić" odakle se odmah prebacuje u Čikago, gde treba da nastavi lečenje. Dete ima tešku povredu kičme i država je organizovala prebacivanje i prijem u jednu čikašku bolnicu na dalje lečenje. Sve troškove boravka i lečenja u SAD snosiće država - kaže naš izvor.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar, policija, policija ispred škole, policijska traka, uviđaj
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, državni sekretar Mirsad Đerlek kazao je nedavno da će dečak koji ima ozbiljne komplikacije zbog povrede vratnog dela kičme lečenje verovatno nastaviti u Čikagu, kao i da će država snositi sve troškove.

Takođe, ministaka zdravlja prof. dr Danica Grujičić izjavila je pre dve nedelje, kada je dečak iz Urgentnog centra prebačen u Institut za majku i dete, da je dečaku urađena traheotomija, da je prodisao, svestan i komunikativan, kao i da pokreće levu ruku.

- Postoje znaci oštećenja kako kičmene moždine, tako i perifernih nerava za desnu ruku, ali tu je još uvek rano o bilo čemu govoriti - kazala je tada ministraka i dodala da ne znaju kakve će definitivno biti posledice.

Institut za majku i dete
foto: Kurir

Dečak se tada polako odvikavao od respiratora.

Podsetimo, 3. maja trinaestogodišnji učenik "Ribnikara" ubio je devetoro dece i čuvara u toj školi.

Povređeni dečak, koji je danas prebačen u Čikago, zadobio je povrede vrata, grudnog koša i teško vratnog dela kičme.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja