FORUM SREDNJIH STRUČNIH ŠKOLA UPOZORAVA: Nastavnici ne mogu da zaključe deci ocene zbog roditelja! Evo u čemu je problem!
Foto: Profimedia

Suprotstavljamo se ovakvom vidu nasilja

FORUM SREDNJIH STRUČNIH ŠKOLA UPOZORAVA: Nastavnici ne mogu da zaključe deci ocene zbog roditelja! Evo u čemu je problem!

Društvo -

Nastavnici ne mogu da zaključe ocenu i predlože odeljenskom veću u pojedinim srednjim stručnim školama pre nego što dobiju saglasnost roditelja da su zadovoljni zaključnom ocenom koju je njihovo dete dobilo, upozorava Forum srednjih stručnih škola.

- Nastavnici su i inače zatrpani gomilom administracije i papirologije, pa je uvođenje ovog pravila, za koje se ne zna ni ko ga je uveo, potpuno iznenađenje za nastavnike, jer svaki roditelj ima pristup elektronskom dnevniku, pa i ocenama koje njihovo dete dobija tokom školske godine. Da ne zaboravimo da je srednje obrazovanje neobavezan vid obrazovanja i samim tim je uvođenje ovog pravila još besmislenije i predstavlja dodatno maltretiranje nastavnika - ističe se u saopštenju FSSŠ.

Forum se pita da li je normalno da se roditeljima šalje na uvid i odobrenje zaključena ocena na kraju školske godine, čak i ako je reč o petici.

- Suprotstavljamo se ovakvom vidu nasilja nad nastavnicima i apelujemo da Ministarstvo i direktori omoguće samostalno i autonomno odlučivanje nastavnicima jer su oni najbolje upozati sa time koji učenik kakvu ocenu zaslužuje - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs

Bonus video:

03:40

OGROMAN JE PRITISAK NA PROFESORE DA POPRAVLJAJU OCENE DECI KVAZIELITE! Stručnjaci prokomentarisali skandalozni slučaj iz Čačka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track