UBIJEN SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN: Prošlo je 19 godina otkako je Albanac usmrtio Dimitrija u Gračanici, ubici presudio rođeni otac
Foto: Youtube printscreen

održan pomen

UBIJEN SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN: Prošlo je 19 godina otkako je Albanac usmrtio Dimitrija u Gračanici, ubici presudio rođeni otac

Društvo -

Danas se navršilo 19 godina od kada je ispred kioska brze hrane u centru Gračanice u večernjim časovima ubijen sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović, učenik srednje Medicinske škole u Gračanici.

Pomenom na gračaničkom groblju, okupljanjem rođaka i prijatelja kod spomen obeležja u centru Gračanice i poetskim časom žitelji su se prisetili dečaka koji je ubijen samo zato što je Srbin.

Ovaj mladić koji je prema rečima njegove majke Jorgovanke želeo da postane lekar ubijen je dok je čekao u red ispred kioska u centru Gračanice da kupi sendvič.

Na njega je iz vozila u pokretu više citaca ispalio tada maloletni Albanac iz Prištine Albert Krasnići, a smrtonosnu ranu zadao mu je hicem u predelu vrata.

I dok Gračanica oplakuje svog Dimitrija, mladića koji je bio sin, brat, drug, učenik, komšija i rođak i to prema svedočenju meštana ljubazan i dobar prema svima, njegovog ubicu Aljberta Krasnićija koji je prvobitno osuđen na devet godina zatvora u kojem je proveo tek nekoliko godina, pre dve godine , krajem januara 2021. godine ubio je rođeni otac.

Albert i Skender Krasnici
foto: printscreen infoelbasani.com

Njemu je otac, prema tadašnjim saznanjima, presudio jer je tukao svoju trudnu ženu.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track