OGLASIO SE MUP: Sa teritorije Kruševca, Čačka i Jagodine prošle noći EVAKUISANO 6 OSOBA zbog poplava (FOTO)
Foto: MUP

OGLASIO SE MUP: Sa teritorije Kruševca, Čačka i Jagodine prošle noći EVAKUISANO 6 OSOBA zbog poplava (FOTO)

Društvo -

Pripadnici ;Sektora za vanredne situacije, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, tokom protekle noći na teritoriji Кruševca, Čačka i Jagodine evakuisali su ukupno šest osoba, od kojih dvoje dece, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.Prema rečima načelnika Odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Nedeljka Gagića, trenutno je u 26 gradova i opština na snazi vanredna situacija.

"Tokom prošle noći i u jutarnjim satima najkritičnije je bilo na teritoriji gradova Кruševca, Jagodine, Кragujevca i Sombora, gde je zbog obilnih kišnih padavina voda prodrla u dvorišta i stambene objekte. Trenutno je najkritičnije na teritoriji Grada Čačka gde je voda ušla u više od 200 objekata, zbog nemogućnosti da kišna kanalizacija u kratkom vremenu primi svu količinu vode. Na terenu su pripadnici MUP-a koji su angažovani na ispumpavanju vode na nekoliko desetina lokacija", rekao je Gagić.

1 / 8 Foto: MUP

On je rekao da su od 26. maja, kada su počele padavine koje su dovele do poplava, ukupno angažovana 762 vatrogasca-spasioca, koji su imali ukupno 355 intervencija, evakuisali su 62 osobe, ugasili su 12 požara izazvanih udarom groma i imali 320 intervencija crpljenja vode iz objekata.

"U tim intervencijama je angažovano 390 vatrogasnih vozila i više od 400 pumpi", kazao je Gagić.

On je ponovio da MUP apeluje na sve građane da se ne kreću po poplavljenim područjima, uz obale reka i po nasipima i da prate prognoze RHMZ-a.

"Ukoliko postoji opasnost da im voda uđe u kuće treba da na ulazu postave džakove sa peskom, da isključe struju u objektu i da se popnu na više etaže objekta, kao i da obavezno obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na telefon 193 ili policiju na telefon 192", poručio je Gagić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track