U SRBIJI NA SNAZI 51 VANREDNA SITUACIJA: Oko 20 časova evakuisano još 60 ljudi, ukupno 142 od jutros
Foto: Ž.M.

mup saopštio

U SRBIJI NA SNAZI 51 VANREDNA SITUACIJA: Oko 20 časova evakuisano još 60 ljudi, ukupno 142 od jutros

Društvo -

Zbog poplava u Srbiji trenutno je na snazi ukupno 51 vanredna situacija.

- Oko 20 časova izvršena evakuacija 60 osoba u naselju Mala Guba u Prokuplju, a od jutros evakuisano ukupno 142 osoba (na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja,Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca). Od ponoći do sad evakuisano je ukupno 217 osoba - saopštio je MUP.

Vatrogasci-spasioci vrše crpljenje vode po pozivu građana u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Prokuplju, Smederevu, Kruševcu i Čačku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima i na tim lokacijama kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti.

- U skladu sa najavama RHMZ prati se situacija na Zapadnoj Moravi, Crnom Timoku, reci Ibar koja ima blagi porast, Zapadnoj Moravi kod Kruševca gde je nivo reke je u opadanju, a i rekama u Borskom okrugu kao i reci Toplici koje si u blagom opadanju - stoji u saopštenju MUP i dodaje:

- MUP još jednom apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i, podsećamo, pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track