ZA 3 DANA OBIJENA 4 AUTOMOBILA SRPSKIH TURISTA U GRČKOJ! Ne ostavljate vrednosti u kolima, OVO SU MESTA GDE NAJVIŠE KRADU!
vodite računa o svojim automobilima, Foto: Shutterstock, Ilustracija

lopovi ne miruju

ZA 3 DANA OBIJENA 4 AUTOMOBILA SRPSKIH TURISTA U GRČKOJ! Ne ostavljate vrednosti u kolima, OVO SU MESTA GDE NAJVIŠE KRADU!

Društvo -

U poslednja tri dana su obijena najmanje četiri automobila kod plaže Sahara, oblast Nea Kalikratije. Iz jednog automobila ukradene su patike, iz drugog laptop i pasoš. Ovo je samo ono što su nam turisti prijavili, a verujemo da ima i onih koji nam nisu pisali. Ništa od stvari nemojte ostavljati u automobilima, navodi se na grupi Grčka info uz objavu fotografije navodno jednog od lopova koji je snimljen sigurnosnim kamerama.

Grčka, granični prelaz, Evzoni
foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Na meti naravno nisu samo srpski turisti. Lopovi ne biraju, dovoljno je da im nešto privuče pažnju i šteta po vas je neminovna.

Na istom portalu mogu da se nađu i saveti kako odvrati provalnike. Kaže se da se lopovi ne zadržavaju dugo na licu mesta pa ih je teško zateći u krađi. Ovakve krađe traju između 10 i 15 sekundi, a dešavaju se u bilo koje doba dana ili noći.

NE U VELIKE MARKETE PRAVO SA GRANICE

Ne idite u kupovinu u velike markete pravo sa granice i kolima u kojima su vam koferi i ostale stvari!

Lopovi odlično znaju da turisti najčešće pravo sa puta obavljaju kupovine namirnica za smeštaj kako ne bi morali dolaziti kasnije i znaju da su puni vrednih stvari.

Nemojte to raditi, a ako već morate neka bar jedna osoba ostane pored automobila da pazi na stvari.

Obično nekim čvrstim predmetom razbiju staklo na kolima ili obiju bravu, zgrabe šta nađu i beže. Ništa vredno ne ostavljajte u automobilu čak ni kada izlazite na nekoliko minuta, ni u prometnim ulicama, ni na javnim parkinzima koji nemaju čuvara, ističe Grčka info i dodaje:

Grčka
foto: Printscreen YT

- Na sedištu ne smete ostaviti čak ni jeftine naočare koje ste platili 400-500 dinara, jer lopovi mogu pomisliti da su veće vrednosti i zbog njih vam razbiti staklo. Ne smete ostaviti ni žensku tašnu iako ste sa sobom poneli sve vredno iz nje. Lopov to ne zna i vrlo je verovatno da će pokušati zbog te tašne da obije auto.

NAŽALOST KRADU I KOD ZEJTINLIKA

Nekoliko porodica iz Srbije je 2021. zateklo razbijeno staklo i pokradene stvari na parkingu Srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu. Slučaj razbijanja šoferšajbne i krađe stvari ispred ovog groblja prijavljen je portalu Grčka info i 13. juna 2022.

Na osnovu prijava koje su dobijane godina unazad od turista u Grčkoj navedena su mesta na kojima su se obijanja kola dešavala, što ne znači da će se i vama desiti na istom mestu, ali vam svakako može biti dobar podsetnik da budete obazrivi.

Prema dosadašnjim iskustvima lopovi najčešće "operišu":

kradljivac, automobil, kradljivac automobila
foto: Shutterstock
  • na parkinzima velikih super marketa i tržnih centara (IKEA, Lidl, Jumbo, One Salonica...)
  • na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, u okolini trga Aristotelis
  • na parkingu Aquaparka Waterland u Solunu
  • na parkinzima nekih plaža Halkidikija (Orange, Tigania, Golden beach Paliouri, Ark beach Sarti)

Upoznati smo i sa nekoliko slučajeva obijanja na parkingu kod tržnog centra One Salonica, navodi Grčka info.

Kurir.rs/Grčka.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track