U 6 SATI IZMERENO VIŠE OD 20 STEPENI: U ovim gradovima u Srbiji je jutros bilo najtoplije! Temperatura raste do petka, a onda ŠOK
Foto: Filip Plavčić

do 34 stepena

U 6 SATI IZMERENO VIŠE OD 20 STEPENI: U ovim gradovima u Srbiji je jutros bilo najtoplije! Temperatura raste do petka, a onda ŠOK

Društvo -

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom noći na krajnjem severu i severoistoku Srbije moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Najniža temperatura biće od 13 do 21, a najviša od 31 do 34 stepena. Vetar slab, promenljiv.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će biti sunčano i toplo, sa najnižom temperaturom od 17 do 21, a najvišom oko 33 stepena.

"Od srede do petka u većini mesta pretežno sunčano i još toplije sa maksimalnom temperaturom od 31 do 36 °S.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U petak uveče na severu Srbije, a za vikend u svim krajevima jače naoblačenje sa plјuskovima i grmlјavinom uz pad temperature. Lokalno se očekuje i pojava vremenskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme - veća verovatnoća za nepogode u petak uveče je na severu zemlјe, a u subotu u krajevima južno od Save i Dunava, zbog čega je već izdat narandžasti meteoalarm koji podrazumeva količinu kiše veću od 30 mm, dok izolovano u brdsko-planinskom području može pasti i preko 50 mm.

U nedelјu se razvedravanje očekuje prvo u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima prestanak padavina biti sporiji i očekuje se u ponedelјak tokom dana", najavio je RHMZ.

U šest sati izmereno više od 20 stepeni

Toplo jutro osvanulo je širom Srbije, a u šest sati izmereno je i više od 20 stepeni.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Tako je u Beogradu jutros bilo 21 stepen i to je najtopliji grad ovoga jutra. Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi izmereno je 20 stepeni. Najhladnije ovoga jutra je na Kopaoniku gde je 12 stepeni izmereno rano jutros.

Vreme narednih dana

U četvrtak sunčano i vrućina. Biće vrlo toplo i sparno uz temperature oko ili malo iznad 33°C. Vetar slab jugoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 20°C, a maksimalna od 31°C do 35°C na jugozapadu Srbije. Uveče suvo i toplo. Petak će biti najtopliji dan tokom nedelje. Biće sunčano, sparno uz velike vrućine sa maksimalnim temperaturama koje u pojedinim mestima mogu dostizati 36-37°C. Za vikend i u ponedeljak promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom uz znatno niže i prijatnije temperature.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track