VOJNIČKI POZDRAV, MIRNO! ZAGRLJAJ, PA MUŠKE SUZE! Slovencu Jošku drugovi iz JNA došli na svadbu, nisu se videli 33 godine (VIDEO)
Foto: Facebook Printscreen/Pronađi drugove iz bivše JNA

dirljiv susret drugova iz vojske

VOJNIČKI POZDRAV, MIRNO! ZAGRLJAJ, PA MUŠKE SUZE! Slovencu Jošku drugovi iz JNA došli na svadbu, nisu se videli 33 godine (VIDEO)

Društvo -

Slovenac Joško nije krio svoju sreću, ushićenje a ni suze kad su s voza sišli njegovi drugovi iz JNA, Salih i Aco, s kojima se nije video pune 33 godine, još od vojske. Ali, ovog juna dočekao je da mu dođu na svadbu!

"Danas je moja svadba, s leva na desno JA des.Joško Ben, sredina poručnik Salih Avdić i razvodnik Aco Krstevski, nismo se videli 33 godine a danas mi došli drugovi na svadbu", napisao je na srpskom s malo slovenačkog, sve od uzbuđenja, Slovenac Joško ne skrivajući svoje iskreno oduševljenje što se posle tolikih decenija konačno sreo s ljudima za koje ga je vezivalo iskreno prijateljstvo.

JNA, drug iz vojske, drugovi iz JNA, Joško, svadba
foto: Facebook Printscreen/Pronađi drugove iz bivše JNA

- Hoćeš kafu, hoćeš rakiju, hoćeš pivo - upitao je domaćin i mladoženja Joško svog nekadašnjeg nadređenog, poručnika i druga, iz JNA, koji je bio isto toliko uzbuđen ali je i pored toga na trenutak zastao za vojnički pozdrav u stavu mirno. Posle toga usledili su samo dugi zagrljaji bez reči i suze.

Dirljiv susret koji je video-snimkom načinila tada još buduća a sada već uveliko Joškova supruga, izmamio je i suze i setu i osmehe, a podeljen je na sada već širom regiona poznatoj Fejsbuk grupi Pronađi drugove iz bivše JNA, koja okuplja skoro 250.000 ljudi iz svih nekadašnjih SFRJ republika.

Tu se "kače" fotografije iz nekadašnje JNA i pronalaze drugovi iz vojske čija su prijateljstva, iz vremena kad se nije gledalo ni ko je ko, ni ko je šta, preživela svaki test vremena!

Joško, svadba, JNA, drug iz vojske, drug iz JNA
foto: Facebook Printscreen/Pronađi drugove iz bivše JNA

Kurir.rs/Facebook Pronađi drugove iz bivše JNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track