"POGLE, DOŠLA BRAĆA, VREDI ŠTO SAM ZVAO": Služili JNA još 1989. u Mariboru a kad ih je brat iz Srbije pozvao u pomoć, odmah došli!
Foto: Facebook Printscreen/Pronađi drugove iz bivše JNA

susret drugova iz vojske

"POGLE, DOŠLA BRAĆA, VREDI ŠTO SAM ZVAO": Služili JNA još 1989. u Mariboru a kad ih je brat iz Srbije pozvao u pomoć, odmah došli!

Srbija -

Nekada se govorilo da u JNA, kako je pevao i pokojni Đorđe Balašević, sretneš druga do groba što se u većini slučajeva stvarno ispostavilo kao tačno.

Nije se tada gledalo ko je ko i u vojsci su sklapana doživotna prijateljstva koja mnogi i dan-danas neguju i posećuju se bez obzira na užas koji je bivše republike SFRJ zahvatio početkom devedesetih.

Tome svedoči i susret starih drugova iz JNA koji su zajedno služili vojsku u Mariboru baš tih godina. Oni su na Fejsbuk grupi "Pronađi drugove iz bivše JNA" okačili snimak i fotografije kako se druže.

"Skupila se ekipa iz Maribora da pomogne našem drugu, bratu Jevrić. Vp. 4095 Maribor decembar 89/90, jun 90/91", napisali su u objavi uz sledeće Tako su snimke.

Tako su i dva "luda Slovenca", kako sami sebe zovu, ostali prijatelji zauvek a našli su se na odsluženju vojnog roka 1986. u Somboru u Srbiji. Uskoro treba da se vide i treći put....

JNA, služenje vojske
foto: Facebook Printscreen/Pronađi drugove iz bivše JNA

Kurir.rs/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track