SRBIN KOJI JE SPUSTIO PRVE LJUDE NA MESEC ZAPLAKAO U HRAMU SVETOG SAVE: David i Džindžer Vujić obeleželi 40 godina braka!
David Vujić u Hramu Svetog Save, Foto: TV Hram

primer posvećenosti pravoslavnoj veri

SRBIN KOJI JE SPUSTIO PRVE LJUDE NA MESEC ZAPLAKAO U HRAMU SVETOG SAVE: David i Džindžer Vujić obeleželi 40 godina braka!

Društvo -

Član misije "Apolo 11" David Vujić i njegova supruga Džindžer Vujić posetili su juče Hram Svetog Save na Vračaru, a juče je ovaj par obeležio i 40 godina braka!

Kako prenosi TV Hram, u četvrtak 29. juna u hramu Svetog Save uznesene su molitve blagodarnosti Gospodu, Davida i Džindžer Vujić, koji predstavljaju primer posvećenosti pravoslavnoj veri i svetosavlju na američkom kontinentu, a bračnu zajednicu su sklopili na današnji dan 29. juna, pre 40 godina.

David i Džindžer Vujić
David i Džindžer Vujićfoto: TV Hram

Sveštenstvo hrama na čelu sa ocem Draganom Šovljanskim i protođakonom Mladenom Kovačevićem, horovima hrama Svetog Save i horovima iz dijaspore, upriličili su svečan doček Davidu i Džindžer Vujić, koji su sa suzama sa očima odgovorili na toplom prijemu i ukazanoj prilici da se poklone Svetom Savi i uznesu molitve Gospodu.

Hram Svetog Save
Hram Svetog Savefoto: TV Hram

David Vujić srpskog je porekla i poslednji je živi član "srpske sedmorke" koja je učestvovala u svemirskoj misiji Apolo, boravi u Srbiji povodom obeležavanja 80 godina kulture sećanja na Nikolu Teslu. Gospodin David je predsednik emeritus Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, prenosi TV Hram.

1 / 3 Foto: TV Hram

Važno je spomenuti da je njegova supruga Džindžer potomak Edit Boling Vilson, supruge Vudroa Vilsona, koji je naredio još davne 1918. godine da srpska zastava bude prva inostrana zastava koja će se vioriti na Beloj Kući.

Kurir.rs/ TV Hram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track