ZVANIČNO - REKONSTRUKCIJA OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" POČINJE 3. JULA! Evo šta je tačno sve planirano, a ovo je NAJVAŽNIJI DETALJ!
OŠ Vladislav Ribnikar, Foto: Nemanja Nikolić

VLADA ODGOVORILA NA ZAHTEVE RODITELJA

ZVANIČNO - REKONSTRUKCIJA OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" POČINJE 3. JULA! Evo šta je tačno sve planirano, a ovo je NAJVAŽNIJI DETALJ!

Društvo -

Rekonstrukcija OŠ "Vladislav Ribnikar" počeće 3. jula, potvrdila je Vlada Srbije u dopisu koji je prosledila Savetu roditelja ove škole, u kojoj je 3. maja učenik sedmog razreda (13) počinio masakr kada je ubio devetoro učenika i školskog čuvara, a petoro dece ranio!

Vlada Srbije odgovorila je Savetu roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" na sedam zahteva, a ispunjeni su svi njihovi zahtevi, osim jednog.

- Dogovoreno je da se započnu radovi na rekonstrukciji dela škole iz ulice Svetozara Markovića. Do 1. septembra 2023. godine škola će biti prilagođena tako da mogu da se, u tom delu škole, smeste sva odeljenja. Odluka o tome kada će početi radovi u delu škole u kojem se dogodio masakr i kako će izgledati memorijalni deo biće doneta u saradnji sa porodicama stradalih - navodi se u odgovoru Vlade Srbije na zahtev roditelja koji su tražili kompletno renoviranje ove škole.

Ribnikar
foto: Kurir tv

Vlada je u odgovoru Savetu roditelja podsetila da su članovi Vlade na sastanku Saveta roditelja potvrdili da će kompletan nastavni kadar i dalje biti zaposlen u školi bez obzira na broj đaka u narednoj školskoj godini.

Vlada je dodala i da će Tim koji čine eminentni eksterni pshiholozi i psihijatri biti redovno angažovan na pružanju stručne pomoći učenicima.

- Ovaj tim će biti na raspolaganju učenicima sve dok bude postojala potreba za stručnom medicinskom pomoći. Roditelji će svakako biti upoznati i sa programom rada pomenutih psihologa i psihijatara kako bi se traume kod učenika na što efikasniji način prebrodile i kako bi se na što bolji način vratili normalnom životu koji žive njihovi vršnjaci. Institut za mentalno zdravlje je pripremio i srednjoročni plan podrške u narednih godinu dana u cilju pružanja adekvatne podrške - navodi se u dopisu Vlade.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track