SAMOHRANI OTAC SEDMORO MALIŠANA: Jedna žena mi je tražila 100.000 dinara da mi čuva decu! Nadam se da ću naći dadilju
Peter sa svojim mališanima, Foto: Privatna Arhiva

BORBA

SAMOHRANI OTAC SEDMORO MALIŠANA: Jedna žena mi je tražila 100.000 dinara da mi čuva decu! Nadam se da ću naći dadilju

Društvo -

Zahvalan sam Kuriru! Nakon što ste objavili tekst o mojoj situaciji, javljaju se ljudi sa svih strana sveta i nude pomoć, a javila se i jedna žena koja bi prihvatila da mi čuva decu, kaže za Kurir samohrani otac Peter Silvester (41), čija je priča rastužila mnoge!

Podsetimo, Kurir je pre nekoliko dana objavio ispovest ovog požrtvovanog oca koji sam čuva sedmoro dece u okolini Bačke Topole. Njih je majka napustila pre tri meseca, kako nam je rekao, preko noći! On se još uvek oporavlja od tog šoka, s obzirom na to da su 10 godina bili u braku.

- Najteže je deci! - rekao nam je i zamolio ljude da se jave i pomognu, a posebno dadilje koje bi prihvatile brigu o mališanima besplatno, dok on ne stane na noge ponovo.

Javljaju se, kažu, i iz Austrije. Neki su uplatili novac.

- Javila se jedna žena koja bi čuvala decu, ali tražila je mesečno 100.000 dinara, što ja nemam da platim pošto ne radim. I da radim, mislim da je to mnogo. Javila se još jedna devojka koja bi čuvala decu, a ako sam dobro razumeo, ona bi to činila besplatno - priča nam Peter i dodaje da se javila i jedna žena istim povodom, ali mu je delovala pijano, pa nije želeo da nastavi razgovor s njom.

Peter i deca
Peter i decafoto: Privatna Arhiva

Dodaje da mu devojka deluje pristojno i normalno, kao i da su još uvek u fazi pregovora.

- Iskreno se nadam da će ona prihvatiti da dođe da čuva decu, ovde bi imala i smeštaj, ali ostaje još da se konsultuje s roditeljima. Nama bi to mnogo značilo, samo da mogu da počnem ponovo da radim kako bih zaradio novac. Ide i septembar, treba decu da spremim za polazak u školu - naveo je Peter.

Kako je ranije ispričao, jedini razlog što je supruga mogla biti nezadovoljna jeste to što je radio više poslova kako bi prehranio porodicu. Peterova priča je rasplakala mnoge, a posebno ih je dirnulo to što se potpuno sam, bez ičije pomoći, stara o sedam mališana, a jedno dete čak i nije njegovo, ali ga je prihvatio kao svoje.

Peter ima bebu od 16 meseci, tri ćerke od tri, sedam i osam godina i sinove od pet, devet i 11 godina.

Iskren

Spreman na sve zbog dece

Peter je u svojoj ispovesti za Kurir rekao i da je spreman da prihvati neku ženu koja bi se udala za njega:

- Samo da je normalna i da gleda i čuva decu kao da su njena. Ako se ne javi neka dadilja, može da se javi i neka žena koja bi se udala za mene, ali i prihvatila brigu o deci.

Nakon što ih je majka napustila, Peter je poslove koje je obavljao morao da napusti kako bi brinuo o deci. Od tada nema primanja, osim pomoći od centra za socijalni rad i dečjeg dodatka, što prema njegovim rečima nije dovoljno s obzirom na njihovo brojčano stanje.

Ko ima želju da pomogne ovoj porodici ili je u mogućnosti da čuva decu, Peteru se može javiti na kontakt telefon 063/1302188.

Kurir.rs/ Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja