"BILA BEZ SVESTI I PULSA" Oglasili se iz bolnice nakon što je Čačanka UMRLA OD UJEDA STRŠLJENA: Pokušali smo sve, nije bilo spasa!
Foto: Nemanja Nikolić

pokušala da se odbrani, pa napravila grešku

"BILA BEZ SVESTI I PULSA" Oglasili se iz bolnice nakon što je Čačanka UMRLA OD UJEDA STRŠLJENA: Pokušali smo sve, nije bilo spasa!

Društvo -

Prethodnog dana u selu nadomak Čačka došlo je do teške nesreće kada je ženu (57) ujeo stršljen dok je pokušavala da se odbrani od njega.

Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 časova. Žena je uočila stršljena koji joj je leteo oko glave i pokušala je da ga istera mašući krpom.

U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima i tada je zadobila ujed.

Istog trena nastupilo je gušenje, nakon čega je prevezena u Opštu bolnicu u Čačku.

Stršljen
foto: Shutterstock

- Pacijentkinja koja je dovezena na prijemu, bila je bez svesti, pulsa i disanja. Kako navode iz službe Hitne pomoći i na njihovom prijemu pacijentkinja je bila bez svesti pulsa i disanja. U toku transporta preduzete su sve mere oživljavanja. Na urgentnom odeljenju je nastavljena kardiopulmonalna cerebralna reanimacija ali je nazažost posle svih preduzetih mera pacijentkinja preminula - izjavila je dr Marija Stranjanac, PR Opšte bolnice u Čačku.

Lekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija. Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvek kod sebe moraju imati propisan lek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika, kažu lekari.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track