KOLAPS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Na Gradini kilometarska kolona, tokom noći granični prelaz Preševo prešlo 24.000 putnika
Foto: AMSS Printscreen

KOLAPS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Na Gradini kilometarska kolona, tokom noći granični prelaz Preševo prešlo 24.000 putnika

Društvo -

Intenzitet saobraćaja pojačan je na auto-putevima i graničnim prelazima, a tokom noći granični prelaz Preševo prešlo je 24.000 putnika. Na ulazu i izlazu iz zemlje, čeka se oko 40 minuta. Savetuje se alternativni prelaz Prohor Pčinjski.

Saobraćajni kolaps na Gradini. Kolona je duga preko dva metra. Na izlaz iz Srbije čeka se oko dva i po sata. Za vozila je otvoreno pet traka i jedna za autobuse.

Čeka se i na međuprostoru i na samom prelazu na bugarskoj granici. Iz Mađarske u Srbiju tokom noći ušlo 14.000 putnika. Na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u zemlju zadržavanja su do 60 minuta. Na izlazu iz zemlje nema dužih zadržavanja putničkih vozila. Osam ulaznih terminala otvoreno je za prihvat putničkih vozila.

Horgoš ulaz u Srbiju
foto: AMSS Printscreen

Na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u zemlju zadržavanja su do 60 minuta. Na izlazu iz zemlje nema družih zadržavanja putničkih vozila.

Prelaz Horgoš radi maksimalnim kapacitetom jer je osam ulaznih terminala otvoreno za prihvat za putničkih vozila. Tokom noći kroz našu zemlju prošlo je oko 14.000 putnika u 3.500 automobila i 55 autobusa, 90 odsto njih je bilo sa stranim pasošima. Građanima se preporučuju alternativni prelazi. Produženo od 7 do 24 sati, petkom, subotom i nedeljom radi granični prelaz Bajmok.

Granični prelaz Preševo u toku noći prešlo 24.000 putnika Tokom noći granični prelaz Preševo prešlo je 24.000 putnika. Prošlo je više od 120 autobusa. Na ulazu i izlazu iz zemlje, čeka se oko 40 minuta.

Batrovci ulaz
foto: AMSS Printscreen

Savetuje se alternativni prelaz Prohor Pčinjski, gde nisu zabeležene gužve, ni čekanja.

Saobraćajni kolaps na Gradini, kolona duga preko dva kilometara Na Gradini je saobraćajni kolaps. Kolona je duga preko dva kilometra, javlja reporter RTS-a. Na izlaz iz Srbije čeka se oko dva i po sata. Za vozila je otvoreno pet traka i jedna za autobuse.

Čeka se i na međuprostoru koji je pun, razlog tome je što Bugari renoviraju svoj granični prelaz Kalotina i onda dolazi do dužih zadržavanja.

Čeka se i na samom prelazu na bugarskoj granici. U protekla 24 sata, preko graničnog prelaza Gradina prešlo je preko 20.000 putnika.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track