FAKULTET IZ PRVE UPISALO 11.576 STUDENATA! Na OVA četiri fakulteta podeljeni svi indeksi, a na OVIM IMA JOŠ MESTA!
Foto: KURIR

BEOGRADSKI UNIVERZITET

FAKULTET IZ PRVE UPISALO 11.576 STUDENATA! Na OVA četiri fakulteta podeljeni svi indeksi, a na OVIM IMA JOŠ MESTA!

Društvo -

Prema podacima sa fakulteta Univerziteta u Beogradu, u prvom upisnom roku primljeno je 11.576 studenata na odobrenu kvotu od ukupno 15.313 mesta za školsku 2023/24. godinu.

Ukupan broj preostalih slobodnih mesta je 3.737, od čega je za studije na teret državnog budžeta slobodno 1.891 mesto, a za samofinansiranje 1.846 mesta.

Cena, Skupo, školovanje, Fakulteti, ETF, Softversko Inženjerstvo, školarine

- Imamo četiri fakulteta gde su podeljeni svi indeksi i to su FON, ETF, Arhitektonski i Fakultet bezbednosti. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja preostalo je 3 mesta, na Farmaceutskom 5 mesta (za studije na engleskom). Pored 4 popunjena fakulteta (za budžet i samofinansiranje) na još 7 fakulteta nije ostalo nijedno budžetsko mesto. To su Pravni i Ekonomski fakultet, Fakultet političkih nauka, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Veterinarski, Stomatološki i Farmaceutski fakultet. Na preostalih 20 fakulteta ostalo je slobodnih budžetskih mesta, ali su na većini popunjena sva budžetska mesta na određenim studijskim programima - kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Begradu prof. dr Dejan Filipović.

On ističe da je u informacionom sistemu obrađen ogroman broj podataka posle subote 15. jula, kada je prvi upisni rok zaključen, te da trenutno imamo validne preliminarne podatke.

Кonačni zvanični podaci prvog upisnog roka za školsku 2023/24. godinu biće objavljeni na sajtu Univerziteta u Beogradu posle sednica univerzitetske Кomisije za upis koja je zakazana za sredu 19. jul u 10 časova u Rektoratu.

Nakon toga će biti raspisan drugi upisni rok za preostala slobodna mesta na fakultetima UB, saopšteno je iz te institucije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track