"NIJE BILO VREMENA ZA MIRNIJU EVAKUACIJU" Dečji hirurg sa Krfa o PAKLENIM TEMPERATURAMA: Vlada je iznela UPOZORENJE
Foto: Kurir TV, Printscreen

kurir tv

"NIJE BILO VREMENA ZA MIRNIJU EVAKUACIJU" Dečji hirurg sa Krfa o PAKLENIM TEMPERATURAMA: Vlada je iznela UPOZORENJE

Društvo -

Dr Sanja Marković Salustros, dečiji hirurg sa Krita, gostovala je putem vajbera u jutarnjem programu Redakcija u razgovoru sa voditeljkom Oljom Lazarević ispričavši kakva je situacija sada u Grčkoj, nakon silnih požara i nepogoda.

04:14

POŽAR NA RODOSU: HAOS, ZATVORENI HOTELI

Na Kritu nema dima, a ona navodi da je glavni problem vetrovi jer oni razbuktavaju požare, ali i to da požari nisu neuobičajena pojava u Grčkoj.

- Ti vetrovi nikako ne pomažu. Vlada je iznela upozorenje svim građanima Grčke da se ne izlažu zracima Sunca u kritičnim periodima dana, dok je na Eviji i Krfu, ljudi su morali da se evakuišu iz požarom zahvaćenih objekata u roku od nekoliko minuta. Požar se jako brzo širio i nije bilo vremena za neku mirniju evakcuaciju - ispričala je Marković Salustros.

Nema dobrih vesti o tome da li će se izaći iz ovih temperatura.

- Biće preko 40 stepeni, a ni narednih dana nema osveženja. U Grčkoj je u ovom periodu uvek ovakvo vreme. Mesta požarta niko ne može da predvidi, a vetrovi ne olakšavaju situaciju - ispričala je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

02:35

OVO JE PORUKA SOLIDARNOSTI I PODRŠKE NAŠIM ZEMLJACIMA Načelnik uprave Novog Pazara: Znamo kako je to kada je potrebna pomoć

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track