GUŽVE I ČEKANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA POSLEDNJEG JULSKOG VIKENDA: Kolone kilometarske, zadržavanje i do sat vremena
Foto: screenshot AMSS

GUŽVE I ČEKANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA POSLEDNJEG JULSKOG VIKENDA: Kolone kilometarske, zadržavanje i do sat vremena

Društvo -

Poslednji julski vikend znači i intenzivniji saobraćaj i veće gužve na naplatnim rampama i na graničnim prelazima.

Putnička motorna vozila na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u zemlju čekaju jedan sat, na Gostunu 45 minuta, a na Batrovcima i Šidu pola sata, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15, na izlazu iz zemlje, putnička vozila na Horgošu čekaju jedan sat, a na Gradini pola sata. Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, dodaje se u saopštenju.

Granični Prelaz
foto: screenshot AMSS

Što se tiče Preševa, veća je gužva na izlazu iz zemlje gde se čeka u proseku 80 minuta, otvoreno je osam traka, od toga dve za autobuse. Maksimalno su angažovni službenici na graničnom prelazu. Konstantan je priliv vozila.

U toku noći za 12 sati prelaz je prešlo oko 30.000 putnika, od toga 22.000 putnika je izašlo iz zemlje ka Grčkoj i Severnoj Makedoniji. Postoji još jedan alternativni prelaz – Prohor Pčinjski, gde nama zadržavanja. Taj prelaz tokom vikenda pređe oko 2.000 putnika.

Granični Prelaz
foto: screenshot AMSS

Na Batrovcima na izlazu gužve nema. Na ulazu u našu zemlju čeka se 30 minuta, ali se mora računati i na vreme u koloni na izlazu iz Hrvatske. Na izlazu iz zemlje čeka se oko 30 minuta ali je međuzona puna, tako da je vreme zadržavanja duže. Kako su rekli ne očekuju veća zadržavaja u toku dana.

1 / 6 Foto: screenshot AMSS

Čekanja ima i na Gradini. Na izlaz iz zemlje se čeka sat vremena, a na ulazu pola sata. Za poslednja 24 sata granični prelaz Gradina prešlo je 50.000 putnika. Taj granični prelaz nema alternativu, svi tranzitni putnici koji preko Horgoša i Batrovaca uđu u Srbiju uglavnom izlaze na Gradini, pa su gužve neminovne. Očekuje se da će tokom dana zadržavanja biti u duža.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track