UPALJENA ČAK 2 METEOALARMA U nedelju upozorenje RHMZ za celu Srbiju zbog OVE 3 POJAVE, potom sledi pravi vremenski rolerkoster
Foto: Printscreen/www.vremeradar.rs, Shutterstock

temperature će ići do 38 stepeni

UPALJENA ČAK 2 METEOALARMA U nedelju upozorenje RHMZ za celu Srbiju zbog OVE 3 POJAVE, potom sledi pravi vremenski rolerkoster

Društvo -

Iako je danas u Srbiji pretežno sunčano i toplo vreme, na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda se navodi da je cela Srbija u žutom zbog visokih temperatura.

Padavina danas svakako neće biti, ali je zato sutra u skoroj celoj zemlji upaljen narandžasti alarm i to zbog tri stvari – visoke temperature, kiše i grmljavine.

Vremenska prognoza predviđa da će u subota biti sunčana, a u nedelju se, uz promenljivu oblačnost i kišu očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom sredinom dana na severu, a posle podne i uveče ponegde i u ostalim krajevima, dok će se na jugu zadržati suvo i veoma toplo.

U danima koji slede biće malo svežije, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalnu pojavu kiše i pljuskova s grmljavinom.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U subotu i nedelju upaljen žuti meteoalarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog visokih temperatura. Žuti meteoalarm označava da vreme potencijalno može biti opasno.

RHMZ navodi da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

U nedelju je skoro cela Srbija je u narandžastom meteoalarmu i to zbog kiše, grmljavine i visokih temperatura, u zavisnosti od dela Srbije.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

- Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Vreme od sledeće nedelje: U četvrtak i do 38 stepeni

U ponedeljak, utorak i sredu, temperature će biti do 30 stepeni Celzijusovih, ali, kako sada prognoze kažu, u četvrtak sledi skok na 36. podeok, koliko je prognozirano za Beograda, ali i do 38, koliko je predviđeni maksimum za Niš.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track