KOSTA OTIŠAO NA ISPITIVANJA U SAD! Porodica moli za POMOĆ: Ne znamo koja je cifra u pitanju, imamo malo vremena da skupimo NOVAC!
Kosta Lešević danas leti u SAD na ispitivanja i lečenje, Foto: Privatna Arhiva

apel

KOSTA OTIŠAO NA ISPITIVANJA U SAD! Porodica moli za POMOĆ: Ne znamo koja je cifra u pitanju, imamo malo vremena da skupimo NOVAC!

Društvo -

Trogodišnji Kosta Lešević danas je otputovao u SAD, gde će ga primiti klinika "Mayo" na detaljna ispitivanja!

Porodica malenog dečaka ovim putem moli sve ljude koji to mogu da pošalju SMS 1331 na 3030 ili uplate sredstva na račune, jer novca imaju samo za početne analize!

Kako je Kurir ranije pisao, klinika "Mayo" u Americi jedina je prihvatila da primi malog Kostu Leševića, koji jedini u Srbiji ima retku mutaciju gena koja mu ugrožava život!

Kosta Lešević
Kosta Leševićfoto: Privatna Arhiva

Kosta nema konkretnu dijagnozu, odnosno šifru bolesti, zna se samo da je reč o pod mutaciji PMPCA.

- Uskoro krećemo! Ispitivanja počinju 4. avgusta, a drugi deo ispitivanja kreće 11. avgusta. Ne znamo još uvek koja je cifra u pitanju, imamo jako malo vremena da skupimo novac. Ovim putem bih zamolila sve koji mogu da pomognu - rekla je za Kurir Kostina majka Nevena Lešević.

Kosta boluje od retke mutacije gena koja mu onemogućava da živi i razvija se kao i njegovi vršnjaci. Na genetskom ispitivanju je ustanovljeno da ima dve jako retke mutacije mitohondijskog gena. Bolest najpre zahvata oči, sluh, srce i mozak. Mozak je vec poprilično oštećen, a jedina nada je odlazak u kliniku "Mayo".

Aleksandar Kikanović, Kosta, Budi Human
foto: Budi Human

Za Kostin napredak pomozimo:

SMS 1331 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001468113-92

Devizni račun: 160-600001468086-76

IBAN: RS35160600000146808676

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track