SPISAK PARKINGA U GRČKIM MESTIMA GDE SRBI NAJČEŠĆE LETUJU! Nećete strahovati da ćete ostati bez tablica i da ćete platiti kaznu!
Foto: Kurir

imaćete manje glavobolje

SPISAK PARKINGA U GRČKIM MESTIMA GDE SRBI NAJČEŠĆE LETUJU! Nećete strahovati da ćete ostati bez tablica i da ćete platiti kaznu!

Društvo -

Pronalazak slobodnog mesta za parkiranje većini vozača zadaje glavobolju dok su na godišnjem odmoru u Grčkoj. Ako stanu negde gde nije predviđeno, ostaće bez tablice, a onda i bez novca jer moraju da plate kaznu kako bi dobili nazad tablice.

Grčka, Polihrono, prekršaji, skidanje tablica, turisti
foto: Kurir

Na sajtu Grčkainfo se ističe da mesta uglavnom ima, ali da turisti ga ne pronalaze lako. Dešava se da kruže tražeći parking po pola sata, a kada ga nađu do kraja letovanja se više ne usuđuju da isparkiraju i odu bilo gde.

Pefkohori

U Pefkohoriju postoji besplatan opštinski parking koji se nalazi pored beach bara Tridente Mare (pri kraju Pefkohorija u pravcu Paljurija), nekadašnjeg Yalla beach bara. Pored ovog postoji još jedan opštinski parking gde se uvek može naći slobodno mesto.

Kalitea na Kasandri

Kalitea ima tri ili četiri javna parkinga, ispod i iznad magistrale, ali je u avgustu na njima veoma teško naći slobodno mesto. Ipak preporuka je da probate.

Hanioti
Haniotifoto: Shutterstock

Hanioti

Naši turisti tvrde da koliko god gostiju ima u Haniotiju se uvek može naći parking mesto. Oni obično parkiraju na velikom javnom parkingu kod Masutisa, zatim na dva parkinga kod Opštine, duž kanala i kod crkve, odnosno statue delfina.

Hanioti ima i privatni parking kod kafića Nick's saloon koji naplaćuju 5 do 10 evra za dan, zavisno od doba godine.

Polihrono

Polihrono ima besplatan opštinski parking u krajnjem delu mesta (u pravcu ka Haniotiju), nedaleko od taverne Moustakas.

Parga
Pargafoto: Privatna Arhiva

Parga

Pronaći parking mesto u Pargi tokom i van sezone je noćna mora. Tijana N. je napisala: "Svi vam kažu da u Pargi imate javni parking, ali ne nasedajte. To je jedna mala površina na kojoj u sezoni nikad nećete naći mesto."

Na Google mapi možete naći nekoliko parkirališta, ali pitanje je da li ima mesta. Vesna je u Pargi parking kod pijace plaćala 6 evra od 8-17h. Bez naplate automobil možete ostaviti i u dvorištu crkve i škole.

Da ne biste svakodnevno gubili vreme i nervirali se, preporučujemo da za letovanje izaberete smeštaj u Pargi sa parkingom.

Nikiti

U Nikitiju postoji mol gde se nalazi jedini organizovani parking u naselju. Postoji takođe i veliki besplatan parking iznad apartmana "Hatzis house" i tu skoro uvek možete naći mesta za parkiranje.

Ukoliko nađete mesto kola možete ostaviti i u sporednim ulicicama, vodite računa samo da nekome ne zagradite ulaz.

Dragan Marković Palma je Paralijom provozao Ivicu Dačića
Dragan Marković Palma je Paralijom provozao Ivicu Dačićafoto: Jedinstvena Srbija

Paralija i Leptokarija

Dejan R. nam je napisao: "U Paraliji možeš da staneš gde hoćeš, naravno, da ne zagradiš ulaz i obavezno 3 m od raskrsnice". Veliki osvetljeni parking u Paraliji postoji kod diskoteke Omilos, u pravcu Olimpik bič.

Turisti kažu da parking u Leptokariji nije teško naći i da uvek postoji neko slobodno mesto.

Olimpik bič

Sa leve i desne strane mesta Olimpik bič postoje tri besplatna parking placa. Ukoliko mesto za parking ne pronađete kod apartmana u kom ste smešteni, možete ostaviti automobil na jednom od ova tri parkinga.

Asprovalta

Asprovalta ima veliki besplatni javni parking koji se nalazi posle šetališta, suprotni pravac od Nea Vrasne. Kako kažu naši turisti, u Asprovalti se nigde ne plaća parking. U poprečnim ulicama često ima mesta čak i tokom sezone, samo se mora voditi računa o jednosmernim ulicama kojih ima puno.

Neos Marmaris
Neos Marmarisfoto: Printscreen/Facebook

Neos Marmaris

Neos Marmaris ima jedan opštinski parking kod crkve u centru mesta i drugi kod magistrale. Vozila u Neos Marmarasu možete parkirati kod igrališta (stadiona), u okviru osnovne škole u ulici pored mora kao i duž gradske plaže.

Lefkasa na Lefkadi

Adrian je dao nam je korisnu informaciju za dva parkirališta u glavnom gradu Lefkade. Besplatan parking solidnog kapaciteta postoji pored Arheološkog muzeja, a drugi pored policijske stanice u Lefkasu.

Grad Krf

Na Krfu postoji parking u samom centru, između stare tvrdave i Listona. Pre ulaska na parking postavljene su digitalne table na kojima se pokazuje broj slobodnih mesta na parkingu.

Besplatan parking je u staroj luci ali tu je teško naći mesto, kao i između nove tvrđave i pijace, međutim negde između nove i stare luke se nalazi parking na kome smo uvek našli mesto i plaća se 5 evra dnevno, napisala je Goga Milivojević-Milasinović.

Krf
Krffoto: Shutterstock

Limenarija (Tasos)

Veliki besplatan parking na Tasosu, u Limenariji postoji kod marine, svetionika i to su mesta na kojima se uglavnom uvek može parkirati.

Potos na Tasosu

U Potosu možete parkirati automobil na privatnom parkingu koji se plaća i nalazi se iza luna parka ili pored mora, desno od doka. Takođe na magistrali kod ulaza u Potos sa leve strane postoji parking kao i na mali parking prekoputa hotela Sirines.

Parking za invalide

Osobama sa hendikepom ili invaliditetom koji imaju našu karticu za parkiranje dozvoljeno je parkiranje u Grčkoj na posebnim obeleženim mestima. Karticu za invalide morate postaviti na vidljivo mesto u slučaju kontrole.

Sivota i Porto Katsiki

Vesna M. nam je napisala da u Sivoti, Epirska regija, kod kružnog toka postoji parking koji se plaća 2 evra dnevno. Na Lefkadi, parking kod plaže Porto Katsiki je 10 evra za ceo dan.

Sarti
Sartifoto: Shutterstock

Sarti

Što se parkinga u Sartiju tiče skoro u samom centru letovališta postoji veliki parking. Sarti se deli na dva dela (mada danas sve više postoji podela na tri dela): stari i novi koje odvaja jedan veliki parking prostor pored kojeg je škola i Sarti plaža.

Kurir/Grčakinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja