ISPLATIVOST PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA: Investicija u bezbedno putovanje (VIDEO)
putno osugranje, Foto: Shutterstock

kurir tv

ISPLATIVOST PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA: Investicija u bezbedno putovanje (VIDEO)

Društvo -

Građani koji na odmor putuju van zemlje, zakonski nisu u obavezi da plaćaju putno osiguranje.

Međutim preporuka struke je da bi određeni paket te usluge ipak trebalo imati kako bi se predupredili problemi koji mogu da se dese zbig povrede ili bolesti. Koje su cene osiguranja i da li je isplativije uplaćivati ga preko agencije ili mimo nje, saznaćete u priči reporterke Kurira Teodore Pivljanin.

02:00

putno osiguranje

S obzirom na platežne mogućnosti prosečnog srpskog turiste, bolje je uplatiti putno zdravstveno osiguranje nego rizikovati i putovati bez njega. Trenutno nisam putovala do ovih godina, inače bih uplaćivala normalno.

Polise osiguranja pokrivaju troškove od 15.000 do čak 60.000 evra. Polisa će biti aktivna od narednog dana nakon uplate, a može se iskoristiti od trenutka prelaska granice.

02:00

putno osiguranje

Iz osiguravajuće kuće ističu da je svest o potrebi putnog zdravstvenog osiguranja bitno podignuta u vreme pandemije koronavirusa.

U periodima godine kao što je letnja sezona, čak dve trećine građana koji prelaze granicu kupuju polisu putnog osiguranja u tom referentnom periodu

NASA, će, 90, Centimetara, Nivo, Mora, Raste, Porasti
foto: Profimedia

- Broj onih koji iskoriste polisu zaista varira, zavisi od mnogih faktora, ali ono što je ključno reći je da je sama naplata potraživanja klijenta po osnovu nekih osiguranih slučajeva koji su se dogodili u inostranstvu, ekstremno je pojednostavljena, veoma brza - kaže Dragan Ocokoljić, rukovodilac marketinga u osiguravajućoj kući ističe važnost uplate osiguranja.

Postoje stvari koje polisa osiguranja ne pokriva, kao što je, na primer, povreda ili nesreća do koje dođe usled uticaja alkohola, droge, nemara ili neopreznosti

Kurir.rs/Teodora Pivljanin

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja