SRPKINJA OSTALA U GRČKOJ BEZ TELEFONA, A SA NJIM I BEZ VAŽNIH PODATAKA: Aniti tražili 1000 evra da ga izrone iz mora, a onda ŠOK
Foto: Shutterstock

preselo joj letovanje

SRPKINJA OSTALA U GRČKOJ BEZ TELEFONA, A SA NJIM I BEZ VAŽNIH PODATAKA: Aniti tražili 1000 evra da ga izrone iz mora, a onda ŠOK

Društvo -

Anita je uživala na izletu na Skijatosu i telefonom beležila fotografije i video-zapise. Međutim, čak i na odmoru se javljala na poslovne pozive. Baš nakon što je završila jedan razgovor, telefon joj je slučajno upao u more, a sa njim su nestale i drage potografije sve njoj neophodne informacije, kontakti i šifre. Doslovno sve što joj pomaže da obavlja posao.

Kako kaže, telefon je kupila pre mesec i po dana i u njemu joj je sav posao, ali i sav život - šifre i pin kodovi za kartice i račune. Ona je preduzetnica, poseduje i vodi poslovanje tri firmi koje se bave brodogradnjom i stalno je u kontaktu sa klijentima iz inostranstva, tako da joj je telefon pun neophodnih kontakata.

more, plaža, obala, Skijatos, Grčka, Lalarija
foto: Printscreen Youtube/Nelstill

Ona je pomoć zatražila od profesionalnih ronilaca, ali su joj naglasili da bi takva usluga koštala 1000 evra. Od toga je odustala, a dobri ljudi iz lokalne turističke agencije u Grčkoj su se sami ponudili da joj pomognu, s obzirom na to da se rekreativno bave ronjenjem.

- Bio je tu i vlasnik agencije, ja sam im sve ispričala. Rekli su da idu u sredu tamo, da on zna da roni i da će pokušati da ga izrone. Zvali su čak i neke ljude ako budu mogli da mi pomognu da izvučemo telefon - rekla nam je Anita u prvom razgovoru.

Danas su otišli na mesto gde je zabeleženo da je telefon ispao, a epilog nije onakav kakvom se nadala jer telefon nije nađen.

more, plaža, obala, Skijatos, Grčka, Lalarija
foto: Printscreen Youtube/Nelstill

- Objasnili su mi momci da je dubina velika, a ovih dana su bile struje jake i kažu da može da bude u krugu od par kilometara, a zaista da mučim ljude da traže - bilo bi previše. Slike sam ponovila, uzeću novi telefon, a slike do par dana pre incidenta je "cloud" uspeo da sačuva - kaže Anita.

Bilo kako bilo, izlet je ponovila, fotografije ponovo napravila, a ono što je bitno da su njoj najvažnije informacije ipak sačuvane.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track