"VOJSKA SRBIJE NAJJAČA U REGIONU IAKO NIJE U NATO" Vojni analitičar: Mora se priznati da su OVE TRI ZEMLJE iz komšiluka jače
Vlade Radulović, Foto: Ministarstvo Odbrane

kurir tv

"VOJSKA SRBIJE NAJJAČA U REGIONU IAKO NIJE U NATO" Vojni analitičar: Mora se priznati da su OVE TRI ZEMLJE iz komšiluka jače

Društvo -

Stiže još dobrih vesti za našu zemlju, ali iz potpuno drugog ugla.

Naime, Srbija u ovom trenutku ima najveću vojnu snagu na Balkanu. To je upravo objavio analitički portal "Global Firepower", koji se bavi istraživanjima u oblasti naoružanja i vojnih kapaciteta u svetu, a koji je sada predstavio i najnoviju listu najmoćnijih vojski na planeti.

Vlade Radulović
foto: Kurir tv

Vlade Radulović, vojni analitičar komentarisao je ove najave u jutarnjem programu Kurir televizije.

Za početka dao je osnovne parametre koji određuju rangiranje vojske kao prve na "listi" u odnosu na susedne države.

Uslovnim je rekao da je država Srbija na prvom mestu već duže vreme i ta je lista nekoliko godina ista, jer je bitno to da Srbija, kao zemlja koja nije u NATO, ne računa na te resurse te je zbog toga ovo pozicioniranje značajno.

- Ovo je jedan od pokazatelja da proces naoružanja ide svojim tokom i da daje svoje rezultate. To ne znači da je sve idealno, ali je činjenica da se kroz ovakve stvari vidi rezultat ulaganja u odbranu i oružane snage, budući da govorimo o ne tako malo sredstava iako bi mnogo toga trebalo da stigne iz kompanija za naoružanje - rekao je Radulović, uz primedbu:

- U ovom delu sveta bolje od Srbije su rangirane armije Mađarske, Rumunije i Grčke.

03:11

SRPSKA VOJSKA NAJJAČA U REGIONU IAKO NEMA POTPORU NATO SAVEZA

On nije zapostavio ni modernizaciju naoružanja koje je već postojalo u srpskom vojnom posedu:

- Kada govorimo najčešće se pominju projekti "Miloš", top "Lazar" i samohodna haubica "Nora" sa više različitih varijanti naoružanja od mitraljeza do protivoklopnih sredstava. U narednih godinu i po dana do 2024. biće još nabavke i dve kapitalne modernizacije ... - rekao je Radulović.

O kojem naoružanju je reč pogledajte u videu:

03:11

SRPSKA VOJSKA NABAVLJA DODATNO NAORUŽANJE

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

03:30

ZAŠTO GURAŠ VOJSKU KA NEOSTVARIVOM CILJU? Stručnjak zabezeknut potezom Ukrajine: NATO nema resursa, a SLEDI RUSKI MANEVAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track