"STIŽU TRANSPORTNI AVIONI I HELIKOPTERI" Vojni analitičar otkrio o čemu je reč i UPOZORIO: Zbog stanja na KiM - OVO JE NAJBITNIJE!
Vlade Radulović o stanju vojske Srbije, Foto: Ministartvo Odbrane Srbije, Kurir Televizija

"najveća vojna snaga na bakanu"

"STIŽU TRANSPORTNI AVIONI I HELIKOPTERI" Vojni analitičar otkrio o čemu je reč i UPOZORIO: Zbog stanja na KiM - OVO JE NAJBITNIJE!

Društvo -

Srbija ima najveću vojnu snagu na Balkanu. To je upravo objavio analitički portal "Global Firepower", koji se bavi istraživanjima u oblasti naoružanja i vojnih kapaciteta u svetu, a koji je sada predstavio i najnoviju listu najmoćnijih vojski na planeti.

Vlade Radulović
foto: Ministartvo Odbrane Srbije, Kurir Televizija

Vlade Radulović, vojni analitičar komentarisao je ove najave u jutarnjem programu Kurir televizije.

10:41

VOJSKA SRBIJE: Vlade Radulović

U nedavnom razgovoru sa vojnim analitičarem Vladetom Radulovićem, istaknuta su ključna pitanja koja se odnose na buduće opremanje i razvoj Vojske Srbije.

On je pružio uvid u planove i strategije vezane za nabavku transportnih aviona, helikoptera i drugih sredstava.

Analizirajući perspektive Vojske Srbije, Radulović je otvorio diskusiju rečenicom:

Planira se nabavka transportnih aviona C295. Srbija, odnosno Vojska Srbije, dobija i jedan od dva transportna aviona C295 - rekao je Radulović.

Međutim, Radulović je bio oprezan u otkrivanju detalja. On je istakao da se oslanja na informacije iz Resornog ministarstva i sistema odbrane.Nadalje, Radulović je rasvetlio planiranu nabavku i istakao:

- Trebalo bi u narednom periodu da stigne prvi od dva transportna aviona C295, dakle nastavak saradnje sa Airbusom, ta tradicionalno dobra saradnja koju imamo. Čini se da je ta saradnja previše jaka - rekao je.

Razgovarajući o modernizaciji vojske, Radulović je naglasio:

- Mi smo počeli ozbiljnije raditi na nabavci helikoptera H145M - kazao je.

On je dodatno istakao da se ova nabavka odnosi na vojni segment, a ne na policiju. Govoreći o helikopterima, Radulović je izneo:

- Onda bismo to proširili na "Super Pume" i potencijalnu saradnju.

On je još jednom potvrdio da su u planu nabavke helikoptera H145M:

- Dodatno, nabavljamo pomenute helikoptere H145M za naše oružane snage u narednom periodu, najmanje 10, to je broj o kojem možemo razgovarati - istakao je Radulović.

Radulović je naveo potrebu za modernizacijom transportnih kapaciteta:

- Ova opcija sa nabavkom aviona, transportne komponente, bila je veoma potrebna, ne govorimo o vertikalnom transportu, nego o vazdušnim operacijama, o avionima, to je i te kako bilo potrebno - kazao je.

Kada je reč o međunarodnoj saradnji, Radulović je govorio o planiranim nabavkama.

- Mi smo odlučili ići u aranžman sa, da kažem, nominalno Airbusom, tačnije sa španskom kompanijom kao proizvođačem, radi se o C295 i ugovorena su dva modela, i to će se desiti u narednom periodu - rekao je.

On je takođe potvrdio da prvi avion stiže uskoro.

Osvrnuo se na trenutnu bezbednosnu situaciju u Srbiji.

- To predstavlja izuzetno velike troškove. To znači gimnastiku na spoljno političkom planu i praćenje dešavanja na globalnom nivou, imamo sredstva koja smo platili, a nismo dobili i zato je najbolje imati svoju industriju- Dakle naročito u našoj situaciji na KiM, nemamo mnogo izbora. Da zaključim - ljudi su najbitniji i o njima moramo najviše da mislimo da bi popunili jedinice - rekao je Radulović.

Detaljnije pogledajte u videu:

10:41

VOJSKA SRBIJE: Vlade Radulović

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

03:11

SRPSKA VOJSKA NAJJAČA U REGIONU IAKO NEMA POTPORU NATO SAVEZA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track