PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM SUTRA ŠIROM SRBIJE: Vrelinu će smeniti padavine, očekuje se nevreme i u Beogradu!
Ilustracija, Foto: Kurir

vremenska prognoza

PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM SUTRA ŠIROM SRBIJE: Vrelinu će smeniti padavine, očekuje se nevreme i u Beogradu!

Društvo -

U većem delu Srbije danas je bilo pakleno toplo, ali je u pojedinim predelima bilo je jačeg razvoja oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, naročito u Bačkoj, na severu Banata, na jugoistoku i jugozapadu Srbije i na Kosovu i Metohiji.

Vranje je kasnije posle podne potopila grmljavinska oluja. Za manje od sat vremena palo je 37 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i do 50 litara, pa su nastale poplave i bujice, zbog nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu vode u veoma kratkom vremenskom intervalu.

Ove večeri pljuskova sa grmljavinom ima još na području zapada Metohije i na širem području Peći.

Pred nama je još jedva vedra i topla noć. U Vojvodini i u Beogradu noć će biti tropska, jer se minimalna temperatura neće spuštatati ispod 20°C, u Beogradu ni ispod 23°C.

Četvrtak će Srbiji doneti više nestabilnosti. Usled jačeg razvoja oblačnosti širom Srbije biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito i uglavnom južnije od Save i Dunava.

Na pojedinim lokacijama očekuju se i kratkotrajne grmkjavinske oluje, pri čemu u veoma kratkom vremesnkom intervalu može da padne i preko 20-30 litara kiše po kvadratnom metru.

Najintenzivniji grmljavsinski procesi očekuju se u južnim i centralnim predelima Srbije i u brdsko-planinskim, dok će na području Vojvodine biti uglavnom sunčano. Tokom dana lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće i na širem području Beograda.

Beograd, Nevreme
foto: Video plus

Iako za koji stepen svežije i sutrašnji dan biće topao, uz maksimalne temperature od 30 do 35°C, u Beogradu do 33°C.

(Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track