"ODUZIMANJE VOZILA JE POTPUNA GLUPOST!" Saobraćajni inženjer napljuvao novi Zakon o bezbednosti saobraćaja: EVO ŠTA NAM TREBA
Foto: MUP Srbije, Kurir Televizija

KURIR TV

"ODUZIMANJE VOZILA JE POTPUNA GLUPOST!" Saobraćajni inženjer napljuvao novi Zakon o bezbednosti saobraćaja: EVO ŠTA NAM TREBA

Društvo -

Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja stupa na snagu 1. septembra i trebalo bi da se njegovom primenom značajno smanji broj poginulih na srpskim drumovima.

Međutim, Vladimir Simidžija, saobraćajni inženjer i veštak, se nije složio sa tim. Naime, on je gostovao u jutarnjem programu Kurir televizije gde je obrazložio zašto ovakav vid sankcija neće pomoći da saobraćaj bude bezbedniji.

Vladimir Simidžija
foto: Kurir televizija

- Nažalost ja u ovim izmenama zakona ne vidim nešto što će nas dovesti do bezbednijeg saobraćaja. Zašto? Zato što imam utisak da improvizujemo puno kada je saobraćaj u pitanju, a živimo u veku drumskih vozila i automobila. Umesto da svaka mera ide ka tome da saobraćaj bude bezbedniji, da ne pričamo samo to nego da bude. Mi samo donosimo mere koje ima dosta pretnje prema vozačima - rekao je Simidžija i dodao:

02:53

ODUZIMANJE VOZILA JE POTPUNA GLUPOST! Saobraćajni inženjer napljuvao novi Zakon o bezbednosti saobraćaja: EVO ŠTA NAM TREBA

- Jedna od mera je oduzimanje vozila, iznjivam se ali potpuna glupost. Nikome ne treba vozilo oduzeti. Visina kazne nije suština. Suština je pouzdanost kažnjavanja. Neka su kazne male, ali ako ste sigurni da ćete biti kažnjeni ako to uradite, vi to nećete uraditi. Bez obzira što je kazna mala. Niko ne voli kaznu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track