NOVI STRAŠNI SNIMCI NEVREMENA ŠIROM SRBIJE: Prst pred okom se ne vidi, grad tuče svom silinom, VARNIČE ŽICE! (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram/vestisabac

nakon paklenih vrućina, oluja

NOVI STRAŠNI SNIMCI NEVREMENA ŠIROM SRBIJE: Prst pred okom se ne vidi, grad tuče svom silinom, VARNIČE ŽICE! (VIDEO)

Društvo -

U Srbiju je nakon nekoliko paklenih dana konačno stiglo zahlađenje, koje je donelo nevreme u pojedine delove, praćeno obilnim pljuskovima, ali i gradom.

Nakon što je nevreme pogodilo veći deo Srbije, gde je na udaru bila Velika Plana, kao i Kraljevo, Šabac i okolna mesta, snimak iz Velike Plane prikazuje stanje u gradu nakon oluje i obilnih padavina.

U okolini Svilajnca, u selu Porodin, zabeležene su obilne padavine u dvorištu jedne porodične kuće.

Kako javljaju meštani za Kurir, jaka kiša pada bez prestanka već dva sata.

01:05

Veliko nevreme u okolini Svilajnca

Na snimku na društvenim mrežama vide se poplavljene ulice i automobili koji se jedva kreću kroz nabujalu vodu.

Nevreme koje je protutnjalo delovima Srbije zahvatilo je i Niš, gde se vide obilni nanosi padavina, praćeni olujnim vetrom.

U jednom trenutku zabeležen je i grad koji je tukao po automobilima na ulici.

Mesto koje je takođe pogodila snažna oluja praćena gradom i snažnim vetrom bio je i Šabac, a ispod pogledajte koje je veličine bio grad u ovom mestu:

U naselju Benska Bara u Šapcu takođe je zabeležen grad.

Objavljen je i snimak iz naselja Budžin Grad u Ulici Janka Veselinovića, gde se vidi kako se grane povijaju pred naletima vetra, dok u jednom trenutku i varniče žice.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se obilni pljuskovi u Šapcu od kojih se skoro ništa ne vidi na ulici.

Snažni udari vetra i pljuskova su zabeleženi i u Velikoj Plani.

Kako se vidi na jednom od snimaka koji je objavljen na Instagram stranici "192_rs", olujni vetar u Velikoj Plani je toliko snažan da samo što ne iščupa iz zemlje suncobran u dvorištu porodične kuće, dok meštani iz kuće snimaju nevreme koje ih je zadesilo.

Nevreme praćeno gradom pogodilo je i Žitorađe.

Snažni udari vetra zabeleženi su i u Kragujevcu.

Prethodno je grad pao u Kraljevu i Kniću. Takođe, potoci su tekli ulicama u ovim gradovima.

Naime, jako olujno nevreme koje je tokom popodnevnih sati pogodilo Šumadiju, nije zaobišlo ni opštinu Knić.

- Grad veličine lešnika padao je preko 15 minuta. Dvorište je bilo potpuno belo, led se mogao sakupljati lopatama. Nadam se da nije napravio veću materijalnu štetu - kazao je za RINU Dejan Lučić koji se našao u ovom mestu tokom nevremena.

Jako olujno nevreme nije zaobišlo ni Kraljevo, gde je padao jak grad. Materijalna šteta pričinjena je na pojedinim poljoprivrednim usevima.

Iz Knića su objavljeni snimci snažnog nevremena koje je pogodilo ovo mesto.

Velike količine grada ubrzo su "preplavile" ulice.

Takođe, kako je objavljeno na društvenim mrežama, Šumadija se potpuno zabelela, gde je tukao grad veličine lešnika duže od 15 minuta.

RHMZ izdao upozorenje za popodnevne sate

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najnovije upozorenje na nepogode praćene intenzivnim pljuskovima, praćene gradom i olujnim vetrom.

Kako stoji u upozorenju, nepogode se očekuju tokom popodneva u zapadnoj, centralnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji.

nevreme, RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

"U toku popodneva nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji će u zapadnoj, centraloj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji lokalno biti i intenzivniji (od 20 do 40 mm kiše za kratko vreme), uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova", stoji u upozorenju na sajtu RHMZ.

U Beogradu nevreme u naredna dva sata

Na području Beograda u naredna dva sata u pojedinim delovima grada sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, najavio je RHMZ.

nevreme, Beograd
foto: Printscreen RHMZ

U toku popodneva u celoj Srbiji nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno u zapadnoj, centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji uz veću količinu padavina za kratko vreme, pojavu grada i olujnog vetra u zoni pljuskova, stoji na sajtu RHMZ.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja