"RAĐAMO SE SA REČNIKOM NEVERBALNE KOMUNIKACIJE" Stručnjak šokirao: Naučno je dokazano, OVAJ eksperiment genima je pokazao sve!
Foto: Dragan Kadić

kurir tv

"RAĐAMO SE SA REČNIKOM NEVERBALNE KOMUNIKACIJE" Stručnjak šokirao: Naučno je dokazano, OVAJ eksperiment genima je pokazao sve!

Društvo -

Predstojeća školska godina donosi početak nastave za većinu škola u Srbiji već sutra, 1. septembra, dok će samo nekoliko škola započeti sa časovima u ponedeljak, 4. septembra.

Za mnoge đake, naročito one u nižim razredima, otvaranje nove školske godine znači prilagođavanje novim zadacima, učiteljima i pravilima.

Ministarka prosvete, Slavica Đukić Dejanović, najavila je da će u toku nove školske godine biti organizovani treninzi za edukaciju nastavnika i roditelja koji su zainteresovani za prepoznavanje "neverbalne komunikacije deteta", kako bi se brže reagovalo u slučaju da se uoče neki potencijalni problemi.

deca, škola, Policija, školski Policajci
foto: MUP Srbije

Gost "Pulsa Srbije" koji je detaljnije pričao o ovoj temi je Marko Stojanović, stručnjak za tumačenje govor tela.

- Mi svi živimo u čoporima, a škola je samo jedan od tih čopora koji dolaze u životu. Prvi čopor je porodica, a mladunče odrasta tako što imitira odraslu jedinku u tom čoporu. Za sve ono što nam se desilo, suštinski ne može biti kriva škola ili društvo. Sve kreće od prvih imitacija, imitacija je prvi način učenja.

01:20

RAĐAMO SE SA REČNIKOM NEVERBALNE KOMUNIKACIJE Stručnjak šokirao: Naučno je dokazano, OVAJ eksperiment genima je pokazao sve!

Potom se osvrnuo na neverbalnu komunikaciju, pa je ušao u njenu suštinu:

- Mi se rađamo sa neverbalnom komunikacijom, da bi jedinka preživela, ona ne dobija genima samo boju kose, očiju, već se i kroz gen prenose informacija, a to je i nauka dokazala. Pre nekoliko godina su uspeli da u jedan gen učitaju jednu pesmu, te su ga prebacili u drugu mašinu, i pesma je svirala. To znači da se rađamo sa određenim rečnikom neverbalne komunikacije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:41

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track