"PREGOVORI SA KURTIJEM NEMAJU ISHOD!" Kljajić o stanju na KiM: Priština ima katastrofalan odnos prema Srbima na severu Kosova
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"PREGOVORI SA KURTIJEM NEMAJU ISHOD!" Kljajić o stanju na KiM: Priština ima katastrofalan odnos prema Srbima na severu Kosova

Politika -

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić obavio je diplomatske razgovore sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, kao i sad kongresmenom SAD Majklom Tarnerom, koje je upoznao sa trenutnim dešavanjima na KiM.

Lajčak se sastao sa Vučićem u sklopu priprema za predstojeći sastanak na visokom nivou u briselskom dijalogu. Predsednik Srbije je ovom prilikom izjavio da je veoma zabrinut zbog razvoja događaja na KiM i Kurtijevog plana da silom okupira sever pokrajine i protera Srbe sa vekovnih ognjišta.

Vladimir Kljajić, politikolog, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je govorio o trenutnom stanju na KiM-u.

- Priština ima katastrofalan odnos prema srpskoj manjini na Kosovu. Imajući u vidu da ne pokazuju nikakvu dobru želju. To je već evidentno nakon ovog nasilnog upada na sever Kosova i instaliranja gradonačelnika koji nema nikakvu podršku - rekao je Arlov i dodao:

01:28

PREGOVORI SA KURTIJEM NEMAJU ISHOD! Kljajić o stanju na KiM: Priština ima katastrofalan odnos prema Srbima na severu Kosova

- Vučić je takođe izjavio da je vrlo teško bilo šta planirati i da je jako pesimističan po pitanju bilo kakvih daljih pregovora. Što znači da su teški i da nemaju sa Kurtijem bilo kakav ishod. To evropski partneri znaju, nažalost, oni stavljaju u isti odnos Prištinu i Beograd, a uopšte odnos nije isti. S obzirom koliko je ona puta činila sve da bi otežala normalizaciju života - rekao je Arlov.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:17

OBRADOVIĆ O SITUACIJI NA KIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track