UŽAS U KRAGUJEVCU: DETE OD 9 GODINA NATERALI DA POJEDE BOMBONU PUNU DROGE! Palo je u nesvest i hitno prebačeno u bolnicu!
Foto: Shutterstock, Ucentar

ucentar objavio

UŽAS U KRAGUJEVCU: DETE OD 9 GODINA NATERALI DA POJEDE BOMBONU PUNU DROGE! Palo je u nesvest i hitno prebačeno u bolnicu!

Društvo -

Prema nezvaničnim informacijama koje su stigle do redakcije Ucentar, ispred jedne osnovne škole u širem centru Kragujevca čije ime nećemo navoditi iz bezbednosnih razloga, dete uzrasta 9 godina stariji momci su naterali da pojede bombonu od koje mu je pozlilo. Posle nekoliko trenutaka srušio se.

Ucentar
foto: Shutterstock, Ucentar

Dete, koje pohađa drugi osnovne, je bez svesti hitno prevezeno u UKC Kragujevac gde je analizama ustanovljeno prisustvo amfetamina u krvi. Sada je stabilno.

- To što su se ovakva lica pojavila ispred jedne škole ne znači da se ne mogu pojaviti i ispred drugih - navodi sagovornik Ucentar upućen u sam događaj:

- Razgovarajte sa decom o ovakvim temama. Na vreme treba reagovati i prijaviti bilo kakva sumnjiva lica školskom policajcu i policiji uopšte radi prevencije bilo kakvog rizika.

Amfetamin
foto: Ucentar

Amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini. To je sintetički stimulans mozga koji uzrokuje promene mentalnih i motoričkih funkcija.

Prilikom zloupotrebe, amfetamini podstiču aktivnost organizma do krajnjih granica izdržljivosti, pritom redukujući osećaj gladi i umora.

Uskoro opširnije...

Kurir/Ucentar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja