"OBUCITE SE ZA NEZGODU, NE ZA VOŽNJU" Saveti dr Jevtića za smanjenje rizika od pada motora: Ovo je rekao o provlačenju kroz gužvu
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"OBUCITE SE ZA NEZGODU, NE ZA VOŽNJU" Saveti dr Jevtića za smanjenje rizika od pada motora: Ovo je rekao o provlačenju kroz gužvu

Društvo -

Motociklista star 50 godina lakše je povređen kod tržnog centra Stadion i prebačen je u Urgentni centar.

Na magistralnom putu Čačak - Gornji Milanovac motociklista je udario u automobil. Ovo su samo neke od saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici motociklisti.

Zajedno sa pešacima, motociklisti predstavljaju najugroženiju kategoriju učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da zbirno čine oko 45% ukupnog broja svih poginulih u saobraćajnim nezgodama.

01:07

OBUCITE SE ZA NEZGODU, A NE ZA VOŽNJU Saveti dr Jevtića za smanjenje rizika od pada: Ovo je rekao za provlačenje kroz gužvu

Sagovornik Kurir televizije koji je savetovao građane kako da smanje rizik od težih posledica je dr Vladimir Jevtić, predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista.

- Najviše nesreća se upravo dešava između vozača automobila i motocikla. Suština je biti skocentiran tokom vožnje, ono što ne bi trebalo da vam odvlači pažnju jesu telefon i loše misli. Tada vam fokus nije na upravljanju, misli vam lutaju i odjednom se dogodi pešak ili motociklista i onda više reč izvini nema značaj. Što se tiče samih motociklista, oprema ne bi trebalo da bude upitna i ona mora biti kompletna. Preko 50 odsto padova sa motora se završi sa teškim povredama ili smrtću, samim tim je verovatnoća velika da će doći do povrede. Ono što sam naučio je da ne postoji bezazlena moto nezgoda - započeo je Jevtić, pa nastavio:

- Oprezno sa provlačenjem dok ste u gradskim gužvama. Nemojte se pozicionirati tako da vas ostali vozači ne očekuju ili da ih uplašite. Njihova nenamerna, odnosno refleksa reakcija može preseći putanju i može doći do pada. Obucite se za saobraćajnu nezgodu, a ne za vožnju i sve će biti uredu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:18

Motor mu ispao na sred puta puta a auto produžio: Nesvakidašnji udes na obilaznici oko Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track