OSNOVCI NA KOSOVU DOBILI PAMETNE TABLE I LOPTE: Donacija "Telekoma Srbija" na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića (VIDEO)
Foto: Kosovo online

podrška

OSNOVCI NA KOSOVU DOBILI PAMETNE TABLE I LOPTE: Donacija "Telekoma Srbija" na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića (VIDEO)

Društvo -

U Osnovnoj školi "Leposavić" u Leposaviću generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić, sa saradnicima iz MTS i predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, uručio je jutros osnovcima pametnu tablu, sportske lopte i šahovske table.

Generalni direktor "Telekoma" Vladimir Lučić kazao je da na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića "Telekom" ima čast da donira deset tabli osnovnim školama na Kosovu.

Vladimir Lučić
foto: Kosovo online

- Ukupan broj tabli koji ćemo u septembru donirati školama u Srbiji je 180, za Kosovo i Metohiju 10, tako da ću imati tu čast da ovih dana obiđem deset škola i popričam sa pametnom decom i dobrim ljudima na Kosovu i Metohiji. Moram da kažem da ova tabla pomaže i ona je jedna vrsta integracije, ona je jedna nova vrsta sticanja znanja, a istovremeno način kako se još bolje digitalno opismeniti i već kao mali ući faktički u nešto što će biti budućnost, a to je na jedan digitalni način, digitalnom interakcijom sticanje novih znanja - kazao je Lučić.

Osim toga, kako kaže, sportski kanal Arena kao deo "Telekoma" odlučio je da donira i sportsku opremu.

- "Telekom Srbije" je ovde kroz MTS DOO našu ćerku firmu i najveća srpska kompanija. Mi imamo preko 250 zaposlenih, imamo u planu da se širimo i da pomažemo mladim ljudima da što pre steknu digitalna znanja i potpuno je sigurno da će neko od njih kad završi školu početi kod nas da radi, jer mi ćemo se širiti i biti sve jači i na Kosovu i Metohiji i trebaće nam novi radnici - kazao je Lučić.

Vladimir Lučić
foto: Kosovo online

Učenicima je čestitao prvo na početku školske godine i poželeo im da koriste što više tablu i steknu nova znanja.

- Mi ćemo biti tu da kontinuirano pomažemo. Uvek ćemo ovde biti prisutni i razvijaćemo našu kompaniju - kazao je Lučić.

Direktor Osnovne škole "Leposavić" Silvana Magovčević uručila je zahvalnice tim povodom.

- Za nas ova donacija je veoma značajna, ona će doprineti poboljšanju kvaliteta našeg nastavnog procesa i učiniti dalji rad sa učenicima veoma zanimljiv i uspešan - kazala je Magovčević.

Vladimir Lučić
foto: Kosovo online

Prema njenim rečima, vrlo je teško raditi u tim uslovima.

- Dugo već taj proces traje i svima nama za dolazak dece jeste veoma teško, аli uprkos svemu tome mi odolevamo pritiscima i naša deca uspevaju da rade u normalnim uslovima. Teško jeste i nadamo se da će se ova situacija rešiti u skorije vreme i da će naši uslovi biti mnogo bolji za rad - dodala je Magovčević.

Kako je rekla, ta škola je jedna od većih na prostoru Kosova, a ove školske godine nastavu pohađa 611 učenika.

- Ono čime mogu da se pohvalim su rezultati koje naša škola postiže na svim nivoima takmičenja. Napomenula sam da je naša škola prošle godine dobitnik prve nagrade na Republičkom takmičenju u futsalu, takođe i iz tehnike i tehnologije. Naši učenici su osvojili treću nagradu na takmičenju "Misliša" iz matematike. Učenik drugog razreda iz matematike osvojio je drugu nagradu, a imamo i velika priznanja na međuokružnim i okružnim takmičenjima kao i na takmičenjima na opštinskom nivou - dodala je Magovčević.

1 / 7 Foto: Kosovo online

Svetlana Miladinov, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ukazala je da veliku zahvalnost duguju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je održao obećanje da 1. septembra i deca na prostoru Kosova dobiju interaktivne pametne table.

Zahvalila je kompaniji "Telekom" kao društveno odgovornom preduzeću koji je deo svega toga.

- Cilj ove donacije je unapređenje znanja veština u oblasti digitalnih tehnologija, ali naravno ne samo to nego ovakav način rada u mnogome omogućava da se metodika izvođenja nastave u školama izvodi na mnogo višem nivou. Interaktivne table ili pametne table kako ih predsednik zove su velika pomoć u nastavi i omogućavaju pre svega jednu integraciju sa internetom, mogućnost komunikacije dece sa drugim školama koje poseduju ove table, a naravno omogućava i deci da im čas bude mnogo interesantniji, a naravno nastava da bude na mnogo višem nivou - kazala je Miladinov.

Kako je dodala, Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da radi na tome da se ne samo obrazovni sistem i ulaganje na školstvo podigne na mnogo viši nivo i da se ulažu materijalna finansijska sredstva, već će pomoći i u radu nastavnika i olakšati njima rad sa našom decom.

- Samim tim i ova tabla koja je ovde neće samo pomoći našoj deci nego će pomoći i nastavnicima da im čas odnosno izvođenje nastave u mnogome bude bolje - kazala je Miladinov.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track