"NA POČETKU SVOJE AVANTURE SVAKI MIGRANT DOBIJE 5-10.000 DOLARA! Radulović o haosu na severu Srbije: Neko njih snabdeva
Foto: Kurir Televizija, MUP Srbije

kurir tv:

"NA POČETKU SVOJE AVANTURE SVAKI MIGRANT DOBIJE 5-10.000 DOLARA! Radulović o haosu na severu Srbije: Neko njih snabdeva

Društvo -

Bezbednosna situacija na severu Srbije, iz dana u dan, menja svoje stanje. Prethodnih meseci su se obračuni među iregularnim migrantima, ali i krijumčarskih bandi, intenzivirali, te je tenzija među njima sve češća tenzija, a koja neretko eskalira u oružane sukobe koji za posledicu imaju povrede opasne po život ili smrt.

Mladen Radulović
foto: Kurir tv

Urednik portala Kurir.rs Mladen Radulović ovim povodom razgovarao je u emisiji "Puls Srbije".

06:34

Mladen Radulović o tenziji i migrantskoj krizi na severu Srbije

Radulović je naglasio značajnu ulogu bezbednosnih službi i organa u reagovanju na ovu situaciju:

- Pohvalio bih brzu i efikasnu reakciju naših bezbednosnih službi i organa, jer smo svedoci da je trgovina ljudima i transport migrantima postao ozbiljan izazov na Balkanu.

Ova trgovina, kako Radulović napominje, podrazumeva nameru da se migrantski tokovi stave pod kontrolu i usmeravaju prema zemljama Evropske unije.

- Migrantski put praktično počinje kada pređu granicu Mađarske, jer nakon toga su već u teritoriji Evrope. Nemačka je često krajnja destinacija, ali sve zavisi od veza i koordinacija sa početne destinacije - dodaje on.

Mladen Radulović
foto: Kurir tv

Kada je reč o akciji koja je usledila pre dva dana, Radulović ističe ulogu Uprave granične policije i žandarmerije.

- Uprava granične policije je ključni organ koji nadgleda i sprovodi operacije ovakvog tipa i ranga. Žandarmerija je efikasno sprovela operaciju, u roku od sat, dva, uhapsila gotovo 400 ljudi - rekao je.

Osim toga, Radulović ukazuje na finansijski aspekt ove situacije:

- Svaki migrant dobija od 5 do 10 hiljada dolara na početku svoje migrantske avanture. Te sume variraju, ali predstavljaju ozbiljno opterećenje za njihov budžet za transport. Pitanje je odakle im dolazi ovoliko novca- istakao je.

Takođe, postavaio je pitanje o snabdevanju oružjem migranata i ko stoji iza toga:

- Sigurno je da postoji neko ko snabdeva ove migrante - rekao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:13

OVO SU KLJUČNA PITANJA KOJA SEBI TREBA DA POSTAVITE PRE STAMBENOG KREDITA! Viceguverner NBS savetuje: Ovde leže rizici, OPREZNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track