CELA SRBIJA REŠAVA ZADATAK ZA ČETVRTI OSNOVNE: Roditelji lupaju kao Maksim po diviziji! Niko ne zna rešenje (FOTO)
Foto: Shutterstock

počela škola

CELA SRBIJA REŠAVA ZADATAK ZA ČETVRTI OSNOVNE: Roditelji lupaju kao Maksim po diviziji! Niko ne zna rešenje (FOTO)

Društvo -

Na društvenoj mreži X (Tviter) pojavila se objava sa fotografijom zadatka za četvrti razred osnovne škole o rodbinskim vezama koji je zbunio i roditelje!

- Koleginica nam danas poslala da rešimo, inače za 4. razred. Ajde - piše u objavi dok se na fotografiji vidi tekst zadatka iz udžbenika.

- U prodavnicu su ušla dva kupca. Kada su ih upitaliu: "Ko ste vi?", jedan je odgovorio: "Ja nemam ni brata ni sestru, a otac ovog čoveka je sin moga oca." U kakvom su srodstvu ti ljudi - navodi se u zadatku koji je, sudeći po reakcijama, zbunio sve korisnike ove mreže i roditelje koji su u komentarima nizali odgovore šta bi bila moguća rešenja.

- Stric i sinovac, otac i sin, sinovci, dva sina i dva oca - glasila su samo neka od mogućih rešenja roditelja, ali niko od njih nije bio sto posto siguran u to.

Neki komentari su bili i duhoviti.

deca u školi, deca u klupama, učionica, polaganje ispita, pismeni zadatak, školska klupa, osnovna škola, srednja škola
foto: Shutterstock

- Kada bi se uradio test DNK videlo bi se da njih dvojica nisu ništa. Dalje od mame i tate me bukvalno ne zanima - glasio je jedan od komentara, dok u drugom stoji:

- U krvnom srodstvu? Zavezaše mi mozak u čvor, bilo mnogo jednostavnija pitanja u moje vreme. Da sam ovo znao, ja bih danas bio doktor nauka.

Ipak, neki su smatrali i da za ovaj zadatak ne postoji jedno rešenje.

- Nema jednoznačno rešenje, otac/sin i stric/bratanac ispunjavaju kriterijum zadatka - glasi jedan od odgovora dok je druga korisnica napisala.

- Izgubila sam se kod ovoga otac ovog čoveka je sin moga oca. Mora se nacrtati ipak ima brata za kojeg nije znao iz vanbračne veze oca - glasili su neki od komentara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track