KAKVO VREME MOŽEMO DA OČEKUJEMO U OKTOBRU? Stanojević: Stiže topla zima, a za predstojeći mesec imamo DVE OPCIJE (VIDEO)
Foto: Kurir tv

prognoza

KAKVO VREME MOŽEMO DA OČEKUJEMO U OKTOBRU? Stanojević: Stiže topla zima, a za predstojeći mesec imamo DVE OPCIJE (VIDEO)

Društvo -

Meteorolog Doroteja Stanojević gostovala je u jutarnjem programu "Redakcija" i u razgovoru sa voditeljkom Oljom Lazarević pričala je o vremenu i naglom padu temperature, kao i tome kakvo vreme da očekujemo u narednom periodu.

Doroteja Stanojević
foto: Kurir tv

Ušli smo u fazu El Ninja, atmosferski proces, koji menja temperaturu i vlažnost vazduha, ukazala je na početku razgovora Stanojević:

- On utiče i na našu klimu i na naša toplija leta i početkom ove godine kada smo ušli u fazu El Ninja, očekivano je bilo da utiče tako.

03:56

EVO KAKVO NAM VREME DONOSI OKTOBAR:

Dala je prognoze i za predstojeći mesec oktobar:

- Prema sadašnjim prognozama možemo da se nadamo toplijoj zimi. Do decembra neće biti snega. Oktobar će biti topao. Postoje dve opcije. Prva je da sutra prestaju padavine i počinje lepo, toplo, sunčano vreme. Od tada nemamo prekid, ulazimo u oktobar i proći će i Miholjdan, ako bude tako, to će biti produženo leto, a ne Miholjsko leto. Prema mom kolegi Ivanu Ristiću, biće zahlađenja početkom oktobra i nakon toga nastupa Miholjsko leto - rekla je Stanojević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja