POČAST ZA BRONZANOG OLIMPIJCA IZ INFORMATIKE: Pavle ostvario neverovatan uspeh, gradonačelnica Kruševca priredila prijem (FOTO)
Foto: Grad Kruševac

POČAST ZA BRONZANOG OLIMPIJCA IZ INFORMATIKE: Pavle ostvario neverovatan uspeh, gradonačelnica Kruševca priredila prijem (FOTO)

Društvo -

Jasmina Palurović, gradonačelnica Grada Kruševca priredila je prijem za Pavla Damjanovića, učenika OŠ ,,Nada Popović“, osvajača bronzane medalje na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi.

Pavle Damjanović je bio najmlađi dobitnik Vidovdanske pohvale Grada Kruševca, za postignute rezultate na školskim takmičenjima iz više predmeta, a bio je i dva puta za Božić položajnik u zgradi Gradske uprave, kao jedan od učenika koji je osvojio više nagrada.

Pavle Damjanović
foto: Grad Kruševac

Pavle je postigao zapažene nagrade na brojnim takmičenjima u prethodnom periodu.

U školskoj 2021/2022. Godini, kao učenik 6. Razreda, osvojio prve nagrade na Republičkom takmičenju iz fizike i iz matematike i na Državnom takmičenju iz informatike i treću nagradu na Srpskoj informatičkoj olimpijadi U školskoj 2022/2023. godini bio je pobednik na Izbornom takmičenju iz informatike i plasman u reprezentaciju Srbije za Balkansku juniorsku informatičku olimpijadu, na državnom takmičenju iz informatike i na Srpskoj informatičkoj olimpijadi, a vicešampion na Državnom takmičenju iz matematike i na Republičkom takmičenju iz fizike.

Pavle Damjanović
foto: Grad Kruševac

Na nedavno održanoj Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Gruziji osvojio je bronzanu medalju i uspešno je predstavljao Srbiju u državnoj reprezentaciji, kojoj su ukupno pripala dva broznana odličja. Gradonačelnica je slavodobitniku uručila prigodan poklon, a prijemu su prisustvovali i Pavlovi roditelji.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track