TRAGIČNA PRIČA MLADIĆA IZ HRVATSKE NESTALOG U SRBIJI: Seo na bicikl i krenuo za BG, sumnja se da je OVO razlog! NEMA GA 5 DANA
Foto: MUP Srbije

TRAGIČNA PRIČA MLADIĆA IZ HRVATSKE NESTALOG U SRBIJI: Seo na bicikl i krenuo za BG, sumnja se da je OVO razlog! NEMA GA 5 DANA

Društvo -

M. R. (20), državljanina Hrvatske koji je nestao u Srbiji, nema već punih pet dana. Od kada je u petak prešao granicu Tovarnik-Šid od njega nema ni traga ni glasa, a mobilni telefon mu je isključen.

Njegovi najmiliji očajni su. Kako se saznaje iz izvora bliskog porodici nestalog mladića, on se u poslednje vreme osećao odbačenim od okoline, te da je to verovatno i bio okidač da sedne na bicikl i pođe put Beograda, u želji da dokaže da je odrastao i da može sam da donosi odluke.

- Ne znamo još tačnu pozadinu njegovog nestanka, samo je otišao, svi su u šoku - rekao je sagovornik Telegrafa.

Po poslednjim informacijama koje je hranitelj nestalog mladića dobio, a koje je podelio na društvenim mrežama, mladić je poslednji put viđen u nedelju u Resavskoj ulici. Kako izvor blizak porodici navodi, momak zbog mentalnih smetnji ne zna razliku između dobrog i lošeg, a navodno je i često igrao igrice, pa se sumnja da postoji neko zbog koga je ciljano došao baš u Beograd.

On je visok 170 cm, srednje građe i sa sobom je u trenutku nestanka imao ranac. Porodica sve dobre ljude mole za pomoć.

Inače, M.R.je jedan od jedanaestoro dece iz njegove porodice, te je zbog nemogućnosti bioloških roditelja da pruže ugodan život prebačen u hraniteljsku porodicu. Porodici kojoj je dat na usvajanje ovaj momak je sin jedinac, a vest o njegovom nestanku potekla je od njegovog biološkog brata koji je zamolio za pomoć.

Podsetimo, on je nakon posla koji radi u Vinkovcima seo na bicikl i krenuo put Beograda. Mobilni mu je isključen, a prema nezvaničnim informacijama, na granici Šid je rekao da će ostati za vikend u Srbiji i potom se vratiti u Hrvatsku.

Telegraf je stupio u kontakt sa PU u Vinkovcima koji su potvrdili da je osoba nestala, te da vrše opsežnu potragu za njim.

- Utvrđujemo sve činjenice koje imamo - potvrdili su za Telegeraf.

Nezvanično, poslednji put viđen je na ulazu u Beograd i od tada mu se gubi svaki trag. Kako devojka navodi, on ima smetnje, kao i demenciju i moli sve koji ga vide ili prepoznaju sa slike da se jave u prvu policijsku stanicu.

(Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track