STUDENT UPOZORAVA NA NOVU PREVARU: Lažne "koleginice" i "kolege" prodaju mesta u domu, nikako im nemojte davati NOVAC unapred!
Foto: Zorana Jevtić

oprez

STUDENT UPOZORAVA NA NOVU PREVARU: Lažne "koleginice" i "kolege" prodaju mesta u domu, nikako im nemojte davati NOVAC unapred!

Društvo -

Mnogi studenti koji nisu imali sreće da dobiju mesto u domu, na različite načine se dovijaju da dođu do što povoljnijeg smeštaja.

Međutim, treba biti veoma oprezan s obzirom na to da pojedini studenti upozoravaju da su se pojavile prevare sa prodajom mesta u domu!

Naime, jedan student objavio je upozorenje u grupi "Studenti beogradskih univerziteta - SBU".

- Pojavile su se "kolege" i "koleginice" koje prodaju mesta u domovima, ali traže pare unapred, odnosno pre raspodele. Savet za sve je da ni u kom slučaju ne prihvatate takve dogovore, jer samo vi možete biti oštećeni, odnosno ostati bez novca, sa nemogućnošću da reagujete na bilo koji način - navodi se u ovoj objavi.

studenti, dom, mesto, Prevara, novac
foto: Printsccreen Facebook

Dodaje se da je ovo objavljeno kako bi predupredili nasedanje na potencijalne prevare.

- Prodavci, u slučaju da im vi ne date novac, mogu prodati mesto sledečoj osobi jer je potražnja ove godine enormna, tako da razlozi za traženje novca unapred kao što su "ne znam da li ćeš ispoštovati dogovor" i slično, nisu baš relevantni. Pazite se! - zaključuje se u upozorenju.

Inače, krajnji rok za useljenje studenata je petak, 6. oktobar, a oni studenti koji se ne usele do utvrđenog roka gube pravo na smeštaj u školskoj 2023/2024. godini.

Kurir.rs

Bonus video:

01:28

NEOBIČNO JE DA SE OSUĐENIK NA 40 GODINA ZATVORA, ŠETA SLOBODAN Todorović: Samo je jedan RAZLOG da Marjanović bude OSLOBOĐEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track