SRBIJA POD ŽUTIM METEOALARMOM: Vreme ne prestaje da se poigrava! Oglasio se RHMZ, stižu nam LETNJE TEMPERATURE usred oktobra
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Shutterstock

SRBIJA POD ŽUTIM METEOALARMOM: Vreme ne prestaje da se poigrava! Oglasio se RHMZ, stižu nam LETNJE TEMPERATURE usred oktobra

Društvo -

Danas je cela Srbija obojena u zeleno, ali već sutra počinje da raste temperatura i to prvo na severu zemlje.

Tako će, kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), Bačka, Banat, Srem, Beograd i Zapadna Srbije biti pod žutim meteoalarmom zbog - ekstremno visoke temperature!

U četvrtak, topli talas će se proširiti na celu Srbiju, pa će tog dana, 12. oktobra, cela zemlja biti pod žutim meteoalarmom iz istog razloga - visokih temperatura, koje će do 28 stepeni.

Leto, Vrućina
foto: Nemanja Nikolić

Vikend i do 29. stepeni

I to nije sve, jer prema petodnevnoj prognozi RHMZ-a, i u petak i subotu će biti toplo, a prvog dana vikenda čak 29. stepeni Celzijusovih!

Gledajući temperature za veće naše gradove, sutra će u Beogradu biti maksimalna dnevna 25. stepeni, u četvrtak 28, u petak 27, subotu 29, a u nedelju 27 stepeni Celzijusovih.

A ujutru negde svega 7 stepeni!

Međutim, ipak su ovo "jesenje vrućine", pa treba imati u vidu to da će ujutru biti prilično hladno, sveta od 13 do 15 stepeni.

Maksimalne dnevne temperature u ostatku zemlje slične su beogradskim, ali jutarnje prilično variraju. U Novom Sadu, tako, tokom ove nedelje dani će počinjati sa svega 10 do 13 stepeni. U Niš još niže - od 7 do 10, a u Kragujevcu, između 8 i 11 stepeni Celzijusovih.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track