SKIDAJTE JAKNE! STIŽE NAM REKORDNA TEMPERATURA U PETAK! Meteorolog šokirao prognozom: A onda NAGLA PROMENA OD SUBOTE
Foto: Shutterstock

KURIR TV

SKIDAJTE JAKNE! STIŽE NAM REKORDNA TEMPERATURA U PETAK! Meteorolog šokirao prognozom: A onda NAGLA PROMENA OD SUBOTE

Društvo -

Slobodan Sovilj, meteorolog RHMZ-a, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je otkrio kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

- Kada govorimo o narednom periodu biće temperaturnih oscilacija. Međutim, ovih narednih par dana neće biti tako izražene temperaturne oscilacije tokom jednog dana. U onim sunčanim i toplim oktobarskim danima sa početka meseca, minimalne temperature bile su po 5 do 6 stepeni, a maksimalne dnevne preko 25 do 26 stepeni. U ovim danima dnevni hod će biti manji, od 10 do 15 stepeni u većini mesta - rekao je meteteorolog i dodao:

Slobodan Sovilj
foto: Kurir televizija

- Međutim, temperaturne oscilacije će biti drugog tipa pošto nam u narednom delu sedmice sledi nagli porast temperature. Uzrok tome je širenje jednog polja niskog vazdušnog pritiska iz zapadne Evrope. U našim krajevim osim kontinuiranog pada pritiska usloviti jačanje južnih i jugozapadnih strujanja vazduha koje će praktično sa severa Afrike advektirati veoma topao vazduh ka našem području.

03:35

SKIDAJTE JAKNE! STIŽE NAM REKORDNA TEMPERATURA U PETAK! Meteorolog šokirao prognozom: A onda NAGLA PROMENA OD SUBOTE

Iako smo imali hladan početak nedelje, meteorolog najavljuje temperature u petak do 30 stepeni.

- Već u četvrtak osetno toplije, a u petak dnevne temperature i do 30 stepeni u našoj zemlji. Što je praktično povratak onim pravim letnjim temperaturama. Temperatura će rasti i u jutarnjim časovima. U Beogradu čak 17 do 18 stepeni, a i u većem delu Srbije će biti preko 10 stepeni. Vetar će biti suv i topao pogotovo od četvrtka popodne do subote ujutru.

Slobodan Sovilj
foto: Kurir televizija

Meteorolog se potom osvrnuo i na to kakvo nas vreme očekuje do kraja oktobra.

- Suboto ujutru će biti toplo, ali približava nam se jedna vlažna i nestabilna masa sa zapada i frontalna zona koja će od sredine dana usloviti kišu, pljuskove, grmljavinu. Prvo u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, pa onda i u ostalim krajevima. Pa bi pri kraju oktobra imali minimalne temperature između 5 i 12 stepeni, a maksimalne oko 20 stepeni. Što je svakako iznad proseka za ovaj deo godine - rekao je meteorolog.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud. Kurir.rs

Bonus video:

06:10

VREMENSKA PROGNOZA METEOROLOGA SLOBODANA SOVILJA ZA NAREDNI PERIOD: Nakon stabilnog vremena tokom ovih 10 dana, STIŽE PROMENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track