"DRAŽA MIHAILOVIĆ JE RATNI ZLOČINAC I SARADNIK OKUPATORA" Krsmanović nema dilemu: Ne postoji nijedna njegova borba protiv Nemaca
Foto: Privatna Arhiva

kurir tv

"DRAŽA MIHAILOVIĆ JE RATNI ZLOČINAC I SARADNIK OKUPATORA" Krsmanović nema dilemu: Ne postoji nijedna njegova borba protiv Nemaca

Društvo -

U Bregalničkoj ulici broj 24 u Beogradu, danas u 17 časova biće svečano otkriven spomenik i otvorena spomen-soba generalu Draži MIhailoviću. Upčravo se na toj adresi nekada nalazila porodična kuća Draže Mihailovića, komandanta Kraljevske vojske u otadžbini, koji je 1946. godine osuđen na smrt zbog ratnih zločina i kolaboracije s nacističkom Nemačkom nakon čega je streljan.

Krsmanović
foto: Kurir tv

Viši sud u Beogradu rehabilitovao ga je 2015. godine navodeći da je suđenje Mihailoviću bio političko-ideološki proces komunističkog režima, ali da sudsko veće nije bilo nadležno da se bavi utvrđivanjem činjenica da li je bio ratni zločinac.

O tome su razgovarali gosti u studiju Redakcije, Zoran Živanović, advokat i Ratko Krsmanović, predsednik mreže za odbranu čovečanstva, ogranak za Srbiju.

02:06

DRAŽA MIHAILOVIĆ JE RATNI ZLOČINAC I SARADNIK OKUPATORA Krsmanović zapanjio: Ne postoji ni jedna njegova borba protiv okupatora?

Krsmanović je istakao da je Draža Mihailović ratni zločinac i saradnik okupatora.

- Danas slavimo saradnike neprijatelja poput Ljotića, Nedića ili Mihailovića - rekao je Krsmanović i dodao:

- Ne postoji nijedna njegova naredba da se vodi borba protiv okupatora - istakao je Krsmanović.

Kurir..rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:49

KOJČIĆ O RATU U IZRALEU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja