"SRBIJA IMA KANALE DA OSLOBODI KIDNAPOVANOG SRBINA, ALI..." Kastratović nema dilemu: Sve je planski organizovano! (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

otmica

"SRBIJA IMA KANALE DA OSLOBODI KIDNAPOVANOG SRBINA, ALI..." Kastratović nema dilemu: Sve je planski organizovano! (VIDEO)

Društvo -

Papa Franja apelovao je pre dva dana da se "hitno" otvore humanitarni koridori za stanovnike Pojasa Gaze koja je pod izraelskim bombardovanjem i opsadom. "Humanitarno pravo treba da se poštuje, iznad svega u Gazi, gde je hitno i potrebno garantovanje humanitarnih koridora i pomoć stanovništvu", rekao je papa.

Papa Franja, Mongolija
foto: AP/Remo Casilli

"Odlučno tražim da deca, bolesni, stari, žene i svi civili ne budu žrtve sukoba", Poručije Papa u tradicionalnoj molitvi na trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Zvaničnici Hamasa su izjavili da su spremni da preduzmu neophodne mere za oslobađanje građana i civila koje drže grupe otpora, ali su naglasili da takve mere zahtevaju pripreme koje su nemoguće u uslovima svakodnevnog bombardovanja koje vrše cionisti na različite delove Gaze, rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani.

Gost "Pulsa Srbije" bio je doktor Luka Kastratović, general-major u penziji.

Nakon vesti da je srpski državljanin kidnapovan u Izraelu, Kastratović je rekao da li postoji nada da se mladić spasi:

- Srbija ima diplomatske sa Izraelom, međunarodnom zajednicom i Palestinom, pa što se tiče tih diplomatskih aktivnosti, naše ministarstvo spoljnih poslova ima kanale preko kojih može da utiče na to da se naš građanin oslobodi. Međutim, kako će da teče situacija zavisi isključivo od konkretne situacije u Pojasu Gaze, ali i zaoštrenih odnosa između Hamasa i Izraela. Možda će da uslovljavaju nekim drugim pitanjima. Ova izjava Pape me podseća kada je Jasuši Akaši rekao 'šaljite bombe' a Agata Kristi 'šaljite humanitarnu pomoć'.

01:27

NAŠE MINISTARSTVO POSLOVA IMA KANALE DA OSLOBODE KIDNAPOVANOG SRBINA Kastratović nema dilemu: Sve je planski organizovano!

- Ovde niko ne spominje da su pre sedmog oktobra mnogi Palestinci u zatvorima, odnosno zarobljeništvu Izraelaca. Ovo je jedna brilijantno izvedena obaveštajna operacija. Nije istina da je iznenađen Hamas ili SAD, to je sve planski organizovano. Trebalo je aktivirati krizno područje. Hamas je istakao da zarobljava civile, kako bi vratili svoje civile. Nije važno, kada su u pitanju civili i deca, to je uvek nehumano.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:06

HUMANITARNA KATASTROFA NA POMOLU! Analitičar: Gaza ima 360 kvadratnih KM i 2.000.000 stanovnika, posledice granatiraja su JASNE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track