"DA JE DRŽAVLJANIN NEKE DRUGE DRŽAVE, BILO BI NEPRIJATNIJE" Glišić o kidnapovanom Srbinu: Preko Irana možemo uticati na Hamas!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"DA JE DRŽAVLJANIN NEKE DRUGE DRŽAVE, BILO BI NEPRIJATNIJE" Glišić o kidnapovanom Srbinu: Preko Irana možemo uticati na Hamas!

Društvo -

Rat u Izraelu eksalirao je u razmere humanitarne katastrofe, a osvanula je vest da je kidnapovan Alon Ohel, koji ima srpsko državljanstvo.

A kakva je procedura u ratnim uslovima kada se porodica obrati ambasadi Izraela i Srbije, odgonetnuo je advokat Vladan Glišić u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

- Ambasada Izraela ne može da im pomogne jer su oni u ratnom konfliktu sa Hamasom koji je i oteo tog momka. Dobro je što je državljanin Srbije, to je sreća u nesreći. Da je državljanin neke druge zemlje, bilo bi mnogo neprijatnije, a Srbija ima dobre odnose sa palestinskom samoupravom koja tamo postoji. Nemamo loše odnose ni sa Iranom, a on može da utiče na Hamas. Nadam se da će preko tih kanala, pre svega diplomatskih, moći da se obezbedi bezbednost tog momka.

01:00

DA JE DRŽAVLJANIN NEKE DRUGE DRŽAVE, BILO BI NEPRIJATNIJE Glišić o kidnapovanom Srbinu: Preko Irana možemo uticati na Hamas!

Potom se osvrnuo na sam nastanak ove organizacije:

- Mi ne možemo podržavati Hamas jer je teroristička organizacija. Vrlo je čudan i njen nastanak, a upravo su nastali kako bi onemogućila Fatah u dejstovanju. Fatah je organizacija koja je nastala od tradicije palestinske oslobodilačke organizacije, i kao takva je dugo vremena bila najveće organizaciono uporište palestinskog naroda.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:40

DA LI POČINJE SUKOB SVIH SUKOBA? Jovanović: Sećate se Jasera Arafata? Ova ideja je JAKO STARA! M. Kostić: Izrael može opstati SAM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track