OBUKA VOJNIKA NA SAMOHODNIM HAUBICAMA 122 MM: Posluge uvežbavaju taktičke radnje na maršu!
Foto: Mod.gov.rs

OBUKA VOJNIKA NA SAMOHODNIM HAUBICAMA 122 MM: Posluge uvežbavaju taktičke radnje na maršu!

Društvo -

Pripadnici artiljerijskih jedinica iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske započeli su novi ciklus obuke za realizaciju dodeljenih misija i zadataka, sa ciljem daljeg unapređenja osposobljenosti i borbene gotovosti.

U jednoj od takvih jedinica u toku je intenzivna obuka profesionalnog sastava za borbenu upotrebu samohodnih haubica 122 mm 2S1 „gvozdika“ i pružanje vatrene podrške manevarskim jedinicama Kopnene vojske.

Posluge haubica u ovoj fazi težišno uvežbavaju taktičke radnje na maršu, posedanje i promenu vatrenog položaja, proračun elemanata za gađanje i korekturu artiljerijske vatre. Na taj se način osvežavaju stečena znanja o taktici upotrebe jedinice, a novopridošli vojnici dostižu zahtevani nivo taktičke obučenosti, kako bi mogli uspešno da savladaju složenije oblike obuke.

Vojska Srbije, vojska, haubice, tenkovi, BVP
foto: Mod.gov.rs

Pripadnike jedinice u nastavku očekuje obuka u vežbovnom prostoru i u uslovima kada je zbog raskvašenog terena otežano izviđanje, izbor i maskiranje vatrenog položaja i određivanje elemenata za gađanje, a potom i realizacija vežbovnih i ispitnih gađanja i taktičke vežbe sa bojevim gađanjima u zimskim uslovima.

Vojska Srbije, vojska, haubice, tenkovi, BVP
foto: Mod.gov.rs

Obuka u artiljerijskim jedinicama izvodi se tokom cele godine, a njenom realizacijom postiže se zahtevani nivo osposobljenosti svakog pojedinca, efikasan timski rad i brzina reagovanja, što je od ključnog značaja za adekvatnu vatrenu podršku snagama u operacijama.

Kurir.rs / Ministarstvo odbrane

Bonus video:

01:50

Vučević - Ukoliko Vojska Srbije dobije takvu naredbu od predsednika Srbije kao vrhovnog komandanta da uđu na teritoriju KiM, Vojska Srbije će takav zadatak i izvršiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track