"PERA JE UMRO, A NJEGOV BRAT NAM KAŽE 'NEMAM VREMENA DA SE BAVIM TIME, IDEM NA MORE'" Potresna priča beskućnika Save
Foto: TikTok/unatelevizija

"PERA JE UMRO, A NJEGOV BRAT NAM KAŽE 'NEMAM VREMENA DA SE BAVIM TIME, IDEM NA MORE'" Potresna priča beskućnika Save

Društvo -

Sava Bimbašić, beskućnik koji od svoje sedme godine živi na ulicama Beograda, podelio je potresnu priču o njegovom sapatniku sa ulice koji je umro.

- Pokojni Pera na Tašmajdanskom parku, karcinom u metastazi, zovem Hitnu pomoć neće da dođu i ja šta ću nazovem i kažem da sam čuvar u parku i da imam jednu osobu koja je iznemogla - počeo je priču Sava.

On kaže da ekipa Hitne pomoći koja je došla nije bila preterano ljubazna prema njima.

- To je bilo pljuvanje od Hitne pomoći, zašto ste nas zvali zbog njega, ja kažem pa vi ste položili zakletvu, vi treba da pomognete svakome, da ne gledate ko je prljav - priča Sava.

Beskućnik
foto: Beta Dragan Gojić

Kako kaže, njegov drug Pera je posle 15 dana umro na VMA, a onda su pozvali njegovog rođenog brata i doživeli šok.

- Zovemo njegovog rođenog brata jer Pera ima grobno mesto, ako ništa drugo bar da se sahrani dostojanstveno. Njegov rođeni brat kaže 'nemam ja vremena da se bavim time, ja sutra idem na more. Porodična kuća u kojoj njegov brat živi, njemu je brat uzeo sve i njega izbacio na ulicu - ispričao je Sava.

Sava, kojeg mnogi nazivaju prvim uličnim socijalnim radnikom, rođen je 1967. godine i živi na ulici od svoje 7. godine. Odrastao je na Dorćolu. Njegovi otac i majka su razveli, posle čega je ostao da živi sa ocem i dedom.

Deda je umro kada je on imao 7 godina, otac je počeo da ga maltretira i tada mu je kao jedini izlaz ostalo samo bekstvo na ulicu.

Kurir.rs/UNA tv

Bonus video:

02:22

TRAGIČNA SUDBINA KOJA TERA SUZE NA OČI! Muzičar izgubio ćerku i sestru, pa ostao beskućnik OSTALA MU JE SAMO JEDNA OPCIJA ZA ŽIVOT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja