OBELEŽEN DAN DEČIJEG SELA: "Srbija ne okreće glavu pred problemima, već se hvata u koštac sa njima i deluje preventivno"
Foto: Youtube/SOS Dečija sela Srbija

OBELEŽEN DAN DEČIJEG SELA: "Srbija ne okreće glavu pred problemima, već se hvata u koštac sa njima i deluje preventivno"

Društvo -

Na mladima svet ostaje, zato svakog dana moramo da budemo čvrsti u svojoj nameri i istrajni u radu da im omogućimo uslove za još bolje sutra, rekla je dr Marina Vidojević, v.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prilikom posete SOS Dečijem selu Кraljevo.

- Srbija je stabilna i sigurna država, koja svoj svojoj deci može da ponudi dobre uslove za odrastanje. Ne okreće glavu pred problemima, već se hvata u koštac sa njima i deluje preventivno. Moja vrata će uvek biti otvorena za svu decu, sa željom da pružim podršku i pomoć u domenu svoje nadležnosti - istakla je Vidojević.

Marina Vidojević
foto: Kurir

Кako je navela za bavljenje poslovima iz oblasti socijalne zaštite potrebna je velika ljudska snaga.

- Кao neko ko je čitav svoj radni vek posvetio upravo deci i mladima, potpuno razumem izazove sa kojima se susrećete. Nije lako gledati sve te ljudske sudbine i bojiti dan u najlepše boje čak i kada je sve oko nas sivo. Jedno vam garantujem, dečiji osmeh popravlja sve, i ako pomognete makar jednoj porodici uradili ste veliku stvar, a vi pomažete mnogima i zato budite ponosni na sebe i jedni drugima budite vetar u leđa i u vremenima koja dolaze - zaključila je ona.

Ovom prilikom svečano je otvara Dnevni boravak za rad sa decom i mladima u sukobu sa zakonom, roditeljima, školom i zajednicom.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track