IČEN SE ZA NEMANJU UDALA U KINI, PA DOŠLA U SRBIJU DA OSTVARI MUŽU SAN! Skućili se u Gornjem Milanovcu i uradili VAŽNU STVAR! FOTO
Nemanja i Ičen Jovanović venčali su se u crkvi u Gornjem Milanovcu, Foto: Privatna Arhiva

JOVANOVIĆI ČEKAJU I PRINOVU

IČEN SE ZA NEMANJU UDALA U KINI, PA DOŠLA U SRBIJU DA OSTVARI MUŽU SAN! Skućili se u Gornjem Milanovcu i uradili VAŽNU STVAR! FOTO

Društvo -

Nemanja (29) i Ičen (24) Jovanović upoznali su se pre pet godina u Kini, gde je Nemanja deci predavao engleski jezik, uplovili su u vezu, venčali se tamo, krajem prethodne godine preselili su se u Srbiju, a srpska snajka uskoro treba i da se porodi!

Par živi u Gornjem Milanovcu, a mlada Ičen čak se i krstila u pravoslavnoj crkvi kako bi mogli da obave i čin crkvenog venčanja u Srbiji, što je bio Nemanjin san.

Iako je on Srbin, a ona Kineskinja, njihove porodice nisu pravile problem zbog toga, oboje su lepo prihvaćeni od rodbine i prijatelja.

Ljubav na prvi pogled

- U Srbiju smo došli 16. decembra prošle godine. Nemanja je od 2019. u Kini predavao engleski jezik u vrtićima, ja sam bila na studijama ekonomije u Češkoj i, kada sam došla na odmor da posetim roditelje u Sjamenu, upoznali smo se preko zajedničke prijateljice - priča nam Ičen, koja je inače u devetom mesecu trudnoće.

Nemanja i Ičen Jovanović, crkveno venčanje u Srbiji
Nemanja i Ičen Jovanović, crkveno venčanje u Srbijifoto: Privatna Arhiva

Svideli su se jedno drugom na prvi pogled, na mnoge stvari gledaju isto, skromni su, ne vole gužvu i velike gradove, te su i doneli odluku da se presele u Gornji Milanovac.

- Jedan od razloga koji je prelomio da dođemo jesu i česta zatvaranja u Kini zbog koronavirusa. Ako se u zgradi, recimo, pojavi jedan slučaj, oni zatvore celu zgradu, ako se pojavi u bloku, zatvore ceo blok. Rafovi su prošle godine u novembru bili prazni, nismo uspevali ni hranu da naručimo... Zbog korone sam ostao i bez posla, pa smo došli ovde - kaže nam Nemanja.

Venčali su se u Kini, ali i u Srbiji. Ičen je jedinica, te samim tim njenim roditeljima nije bilo svejedno kada su im saopštili odluku o selidbi, ali su videli da je srećna i nisu je sprečavali u tome.

Nemanja i Ičen Jovanović, crkveno venčanje u Srbiji
Nemanja i Ičen Jovanović, crkveno venčanje u Srbijifoto: Privatna Arhiva

Zdrava hrana i čist vazduh

- Mene su prihvatili kao sina! Ičen se zaljubila u Gornji Milanovac, ima mnogo prirode i zdrave hrane. U Kini retko gde možete da nađete sveže meso sa sela, voće... Njoj se ovde sviđa i ovakav način života - navodi Nemanja, a Ičen dobacuje:

- Prihvatio me je i narod ovde, veoma su ljubazni i, kad odem u prodavnicu, trude se da mi pomognu. Ovde je lepa sredina za odgajanje deteta, vazduh je čistiji i narod je mirniji i lepši. Stekla sam prijatelje preko Nemanje, a najviše se družim sa njegovom sestrom. Volimo se i zajedno smo, kakav god problem da imamo, rešavamo ga zajedno.

Dobre i loše strane

Volimo mir i prirodu

Nemanja i Ičen su u Kini lepo zarađivali, Ičen je trenutno nezaposlena, a Nemanja radi onlajn za jednu kinesku kompaniju.

- Generalno, tamo je život lep, ali mi volimo mir i prirodu i ovde je dosta mirnije. I Kina i Srbija nose svoje dobre i loše stvari, po nekima je Srbija bolja. Po mentalitetu, prirodi, ljubazniji smo, gostoprimljiviji od njih - ističe Nemanja.

Nakon što su stigli u Srbiju, ovaj par venčao se u crkvi, a Ičen se i krstila.

- Dok smo bili u Kini, pričao sam joj o našoj veri. Objasnio sam joj da možemo da se venčamo samo u opštini, kao i da bi meni značilo da to uradimo u crkvi, što je ona prihvatila. Zasad ne planiramo da idemo nigde i da se selimo, ali, bože zdravlja, ako se desi neka prilika da se vratimo u Kinu, ne vidim zašto ne bismo. Očekujemo u februaru njene roditelje da nam dođu u posetu - zaključuje Nemanja.

Kurir.rs/ Mina Branković

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track